Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо е наел високопрофесионални консултанти,

...
Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо е наел високопрофесионални консултанти,
Коментари Харесай

Губернаторът на Ню Йорк защитава региона от плановете на Тръмп за бързо възстановяване

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо е наел високопрофесионални консултанти, които да разработят научнообоснован проект за безвредното икономическо обновяване на района, който може да осуети упования проект на президента Доналд Тръмп за бързо икономическо възобновяване, обявиха източници на държавното държавно управление пред Reuters.

Куомо, дружно с доста други губернатори на Съединени американски щати, затвори стопанската система на района, с цел да ограничи разпространяването на смъртоносния вирус и предизвести, че е подготвен да задържи бизнеса - може би за още няколко месеца - в случай че не може да подсигурява публичната сигурност.

Губернаторите на седем щата на Източно крайбрежие в понеделник образуваха коалиция, ръководена от Ню Йорк, с цел да разработят взаимен проект за обновяване. Трима губернатори от Западното крайбрежие към този момент образуваха сходен проект. Десетте щата, ръководени най-вече от демократи, дружно съставляват 38% от американската стопанска система.
 Изтече проектът на Вашингтон за отваряне на стопанската система
Изтече проектът на Вашингтон за отваряне на стопанската система

Мерките се чака да стартират от началото на май, а губернаторите имат властта да ги трансформират съгласно потребностите си

Като част от напъните на Куомо, консултантската комкания McKinsey & Company стартира да сформира разнообразни модели за тестване на жителите, за разпространяването на инфекцията и други основни данни, които са в основата на решенията за това по какъв начин и по кое време да се отвори още веднъж стопанската система на района, показаха източниците.

Куомо също по този начин се е свързал и с трима някогашни висши помощници - Бил Мълроу, старши консултант в Blackstone Group; Стивън Коен, изпълнителен вицепрезидент и изпълнителен шеф на MacAndrews & Forbes; и Лари Шварц, заместител изпълнителен шеф на окръг Уестчестър.

Консултантската компания Deloitte също взе участие в създаването на районния проект.

Целта е с този проект районът да бъде предпазен от Доналд Тръмп, сподели консултант на губернатора на Ню Джърси Фил Мърфи.

" Смятаме, че Тръмп в последна сметка ще отстъпи по този въпрос, само че в случай че не го направи, би трябвало да се отдръпнем обратно и да достигнем до най-хубавите специалисти и други експерти, които да изградят проект за резистентност ", с цел да се отговори на провокациите от страната, сподели консултант на Куомо.
 Може ли Тръмп да докара Съединени американски щати до новата Голяма меланхолия?
Може ли Тръмп да докара Съединени американски щати до новата Голяма меланхолия?

Тръмп желае да разсъни стопанската система на страната до Великден

Тръмп, чиято кандидатура за преизбиране е построена на основата на мощна стопанска система, преди тя да бъде потопена от епидемията, към този момент губи самообладание и желае да постави завършек на " икономическото затъмнение ". Това тормози губернаторите, които избират да са внимателни против експлоадирането на повторни огнища.

Тръмп сподели в края на март, че се надява стопанската система да бъде отворена до Великден в средата на април, само че възходящият брой на инфектираните и плануваните смъртни случаи го принуждават да удължи федералните насоки за 30 дни до края на април.

Наскоро администрацията на Тръмп предложи поетапно обновяване на стопанската система, започвайки от щатите с по-малко инфекции и давайки повече време на тези със съществени проблеми, като Ню Йорк и Ню Джърси.

Експерти и губернатори пък са на мнение, че са нужни гаранции, с цел да могат хората да се върнат на работа безвредно.
 Фед: Съединени американски щати да се готви за 18 месеца затворена стопанска система
Фед: Съединени американски щати да се готви за 18 месеца затворена стопанска система

Възстановяването на стопанската система няма да е V-образно, твърди Нийл Кашкари
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР