Губернаторът на Монтана Грег Джанфорте поиска от местните депутати да

...
Губернаторът на Монтана Грег Джанфорте поиска от местните депутати да
Коментари Харесай

Законът за блокиране на TikTok в Монтана бе предложено да бъде разширен и за други социални мрежи

Губернаторът на Монтана Грег Джанфорте изиска от локалните депутати да променят законопроекта, който за първи път в Съединени американски щати ще забрани изцяло TikTok в целия щат. Ръководителят на района желае да разшири неговото деяние към други задгранични обществени мрежи, както и да отстрани отговорността от магазините за приложения за разпространяването на тези приложения.

По-рано депутатите от Монтана одобриха закон, който не разрешава разпространяването на приложението TikTok в щата. Документът минава през развой на внасяне за автограф от губернатора, който ще избере една от трите благоприятни условия: да наложи несъгласие върху закона, да го подпише или да не предприеме никакви дейности – във втория случай документът ще стане закон след 10 дни.

Беше спекулирано, че в настоящето си положение законопроектът ще се сблъска с правни трудности на няколко фронта: сходството му с Първата корекция на Конституцията (свобода на словото), нормативите за междущатска търговия и законодателството, обвързвано с административното правонарушение – последните не разрешават на обещано лице да бъде прието за отговорно без правосъдно съгласие.

Губернаторът обаче беше комплициран и от други детайлности на законопроекта и предложи да се създадат някои промени в него. Първо, неговото деяние би трябвало да се популяризира върху всички обществени мрежи, които предават данни на страни, които се смятат от Съединени американски щати за евентуален съперник. Второ, да се снеме отговорността от Apple и Гугъл за разпространяването на приложения на такива платформи в щата – преди този момент се наказваше с санкция от $10 000 за всеки ден нарушаване. Законът би трябвало да влезе в действие от 1 януари 2024 година

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР