Губернаторът на Кемеровската област Аман Тулеев е подал оставка пред

...
Губернаторът на Кемеровската област Аман Тулеев е подал оставка пред
Коментари Харесай

Губернаторът на руската Кемеровска област подаде оставка

Губернаторът на Кемеровската област Аман Тулеев е подал оставка пред президента на Руската федерация Владимир Путин, предава ТАСС.

Във видеообръщение, поместено на уеб страницата на своята администрация, самият Тулеев изяснява, че няма моралното право да остане губернатор "с подобен тежък товар " от "страшната покруса " в Кемерово на 25 март.

"Смятам, че това е верният, умишлен и единствен метод това е единственото същинско решение, тъй като с толкоз огромна тежест като губернатор не може, морално не може ", сподели той.

"Ние всички живеем с тази ужасната покруса, която настъпи в Кемерово на 25 март. Ние загубихме 64 души, множеството от тях деца, нашите деца ", добави Тулеев, "всеки от нас пропусна това посредством сърцето си, целия този смут, скръбта за тази злополука ".

В същото време той добави, че "е направил всичко допустимо, да се срещне със фамилиите на починалите, да се опита да се опита да им помогне ". "Още един път показвам най-дълбоките си съболезнования, само че би трябвало да живеем, да живеем и да пазим паметта на всички тези, които сме изгубили ", продължи Тулейев.

"Съвсем откровено, пред иконата, мога да ви кажа, че в моята работа постоянно съм бил управителен от ползите на нашата страна, Русия и нашия район ", сподели още шефът.

73-годишният Тулеев управлява Кемеровската област от 1997 година В предишното е имало нееднократни клюки, че той ще напусне поста.

Миналата година е претърпял интервенция на гръбначния дирек и до декември беше болничен отпуск.

Последната информация за негова оставка се появи след пожара в комерсиалния център "Зимната вишна " в Кемерово, в която по публични данни починаха 64 индивида, измежду които доста деца.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР