Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм се подиграва с усилията на републиканците за импийчмънт като „ученическо правителство“

...
Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм се подигра с решението на
Коментари Харесай

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм се подигра с решението на председателя на Камарата на представителите Кевин Маккарти да започне разследване за импийчмънт на президента Джо Байдън, описвайки действията на републиканското мнозинство като „ученическо правителство“ в интервю за CNN.

Все пак Нюсъм каза пред Дейна Баш от CNN в понеделник, че не „обича“ използването на семейни връзки за пари. Синът на Байдън Хънтър Байдън спечели милиони долари на места като Украйна и Китай, докато баща му имаше голяма роля във външната политика на администрацията на Обама.

„Ако това са новите критерии, има много хора в много индустрии, не само в политиката, където хората имат членове на семейството и взаимоотношения, които се опитват да променят и да получат малко влияние и полза в това отношение. Това едва ли е уникално“, каза Нюсъм.

„Не го обичам повече, отколкото ти го обичаш или други хора, предполагам, го обичат. Искаме да виждаме много по-малко от това“, каза той. „Но разследване за импийчмънт? Дай ми почивка."

Той също така каза, че президентът Байдън „приема правилния подход“, като не се намесва във федерално разследване срещу сина му, който беше обвинен от специалния прокурор Дейвид Вайс във връзка с пистолет, закупен от него през 2018 г., за първи път в историята на САЩ Министерството на правосъдието обвини детето на действащ президент.

Републиканците, подигравателно каза Нюсъм, са „разтревожени от престъпленията с оръжие, което е забележително“.

Ходът на Маккарти да започне разследване за импийчмънт, което според него ще позволи по-нататъшно разследване на „обвинения за злоупотреба с власт, възпрепятстване и корупция“, дойде въпреки че разследванията, водени от Републиканската партия, все още не са предоставили никакви преки доказателства, че президентът се е облагодетелствал финансово от Хънтър Кариерата на Байдън в чужбина.

"Това е шега. Готови, стреляйте, прицелвайте се“, каза Нюсъм. „Имам предвид, че това е перверзност спрямо това, което бащите-основатели някога са замисляли и представяли. Така че, ако това е най-доброто, което могат да направят, дайте ми почивка.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР