Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис отстрани държавния прокурор на Орландо. Той казва, че тя е пренебрегнала задълженията си

...
ТАЛАХАСИ, Флорида (AP) — Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис отстрани
Коментари Харесай

ТАЛАХАСИ, Флорида (AP) — Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис отстрани в сряда главния прокурор в Орландо, заявявайки, че е пренебрегнала задължението си да преследва престъпници.

„Мое задължение като губернатор е да гарантирам, че законите, приети от нашия надлежно избран Законодателен орган, се спазват“, каза ДеСантис по време на пресконференция в Талахаси, обявявайки отстраняването от длъжност на държавния прокурор Моник Ворел от 9-ти съдебен район, който обслужва Ориндж и Оцеола окръзи.

Това е вторият избран държавен прокурор, който ДеСантис отстранява през последната година. Миналия август той отстрани Андрю Уорън, щатския прокурор в района на Тампа, от длъжност, като го обвини в пренебрегване на задълженията и некомпетентност. Уорън, който като Уоръл е демократ, се присъедини към други прокурори в цялата страна в подписването на изявления, противопоставящи се на наказателни обвинения срещу доставчици на аборти или жени, които искат аборти. Той също така каза, че няма да преследва хора за предоставяне на здравни грижи, утвърждаващи пола, и че политиките на неговата служба не обвиняват хората в някои леки престъпления.

Губернаторът назначи Андрю Бейн, съдия от Ориндж Каунти, за замени Уоръл. Преди това Бейн е бил помощник-държавен прокурор в Орландо.

„Хората на Централна Флорида заслужават да имат държавен прокурор, който ще търси справедливост в съответствие със закона, вместо да позволява на жестоки престъпници да обикалят улиците и да намират нови жертви“, каза ДеСантис.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР