Губернаторът на американския щат Южна Каролина Хенри Макмастър подписа в

...
Губернаторът на американския щат Южна Каролина Хенри Макмастър подписа в
Коментари Харесай

Губернаторът на Южна Каролина подписа ограничението за абортите

Губернаторът на американския щат Южна Каролина Хенри Макмастър подписа в четвъртък законопроекта, който ще ограничи множеството аборти още на шестата седмица от бременността, оповестява CNN.

" С моя автограф Законът за сърдечния темп на плода и отбрана от аборт към този момент е в действие и ще стартира неотложно да избавя живота на неродените деца, сподели Макмастър, републиканец, в изказването си по този мотив. Това е страховит ден за живота в Южна Каролина, само че борбата не е завършила. Готови сме да защитим това законодателство против всевъзможни провокации и сме уверени, че ще успеем. Правото на живот би трябвало да бъде непокътнато и ние ще създадем всичко допустимо, с цел да го защитим.
 Южна Каролина е следващият щат в Съединени американски щати, който ограничи абортите
Южна Каролина е следващият щат в Съединени американски щати, който ограничи абортите

Критици желаят смяна в законодателството

Законът влиза в действие неотложно, само че към този момент е изправен пред правосъдно оборване. Planned Parenthood South Atlantic, дружно с женската клиника Грийнвил и двама лекари ищци, са завели дело в щатския съд, с цел да се опитат да спрат закона.

Припомняме, че по-рано тази седмица  Сенатът на Южна Каролина гласоподава за възбрана на абортите след шестата седмица от бременността, макар опита за блокиране на законопроекта от страна на петте дами законодателки, измежду които и три Републиканската партия.

Така Южна Каролина става следващият щат, който лимитира абортите, откакто предходната година Върховният съд анулира федералното право на тази процедура.

През шестата седмица доста дами не знаят, че са бременни . Дори и да знаят, в доста клиники за аборти има описи на чакащите, които не престават със седмици, което съгласно критиците трансформира законопроекта във фактическа съвсем цялостна възбрана.

Републиканците в щатския сенат неведнъж се опитваха да одобряват законопроекта.

Но откакто Камарата на представителите одобри мярката, Сенатът на щата най-сетне събра задоволително гласове, с цел да надделее.
 Официално абортите са неразрешени във Флорида
Официално абортите са неразрешени във Флорида

Губернаторът ДеСантис подписа закона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР