Губернатор на щата Небраска Пийт Рикетс от Републиканската партия заяви,

...
Губернатор на щата Небраска Пийт Рикетс от Републиканската партия заяви,
Коментари Харесай

Губернатор поиска пълна забрана на абортите в Небраска |

Губернатор на щата Небраска Пийт Рикетс от Републиканската партия съобщи, че ще свика специфична сесия на законодателния орган на своя щат, с цел да одобри цялостна възбрана на абортите, в случай че Върховният съд анулира решението " Роу против Уейд " през този мандат.

" Небраска е щат, който е за живота. Вярвам, че животът стартира от момента на зачеването, а това също са бебета ", съобщи Рикетс пред CNN, когато бе запитан дали счита, че щатът би трябвало да изисква от младо момиче, което е било изнасилено, да износи бременността до край.

" Ако решението по делото " Роу против Уейд ", което е извънредно конституционно решение, бъде анулирано от Върховния съд, на което се надяваме, тук, в Небраска, ще предприемем спомагателни стъпки за отбрана на тези неродени бебета ", сподели губернаторът.

На въпрос счита ли, че това е вярно в това число при положение на обезчестяване или блудничество, губернаторът отговори: " Те също са бебета. Да. "

Решението " Роу против Уейд " от 1973 година узаконява абортите в Съединени американски щати, а Върховният съд може да го анулира, стана ясно неотдавна от изминал план за решение. Очаква се съдиите да се произнесат при започване на юли.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР