Грузия предлага на САЩ и страните членки на НАТО активно

...
Грузия предлага на САЩ и страните членки на НАТО активно
Коментари Харесай

Грузия предлага бази на САЩ и НАТО

Грузия предлага на Съединени американски щати и страните членки на НАТО интензивно да употребяват военната инфраструктура на страната за осъществяване на учения. Това съобщи министърът на защитата на Грузия Леван Изория пред Народното събрание, осведоми ТАСС.

Той разясни, че през декември 2018 година американска рота за първи път в историята на Грузия организира подготовка за оценка на качеството на готовността си в страната. Министърът добави, че това дава съображение в стратегически подтекст, военните подразделения на Съединени американски щати и страните членки на НАТО въз основата на ротация да могат да организират повече учения в Грузия с потребление на военната инфраструктура на страната.

Грузия сътрудничи на НАТО от края на 90-те година на предишния век. През ноември 2002 година президентът Едуард Шеварнадзе изрази предпочитание на срещата на върха в Прага страната да стане член на Алианса.

Тези желания бяха доказани и от идващия президент Михаил Саакашвили. Настоящото грузинско държавно управление също поддържа курса към НАТО.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР