Грузия подписа в четвъртък широкообхватен , съобщи председателят на парламента,

...
Грузия подписа в четвъртък широкообхватен , съобщи председателят на парламента,
Коментари Харесай

Грузия подписа мащабен анти-ЛГБТИ+ законопроект

Грузия подписа в четвъртък широкообхватен, заяви ръководителят на Народното събрание, предава „ Politico “. Законът, импортиран от ръководещата партия „ Грузинска фантазия “ , не разрешава еднополовите бракове, осиновяването от еднополови двойки, грижите за потвърждаване на пола и смяната на пола в документите за идентичност, както и изобразяването на ЛГБТИ+ хора в медиите.

Законодателите утвърдиха законопроекта предишния месец, само че президентът на страната отхвърли да го подпише, като даде на ръководителя на Народното събрание Шалва Папуашвили пет дни да го подпечата, което той направи в четвъртък.

„ Законът, който подписвам, не отразява настоящи, краткотрайни, изменящи се хрумвания и идеологии, а се основава на здравия разсъдък, историческия опит и вековните християнски, грузински и европейски полезности “ , написа Папуашвили в обществените мрежи.

Той добави, че чака законът да „ провокира рецензии от страна на някои задгранични сътрудници “ , само че съобщи, че грузинците „ в никакъв случай не са се страхували “ да следват своята „ религия, здрав разсъдък и преданост към страната “.

Висшият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел предизвести предишния месец, че приемането на сходен закон „ подкопава главните права на грузинския народ “ и ще „ провали “ очакванията на Грузия за присъединение към Европейски Съюз.

Страната от Южен Кавказ получи статут на страна кандидатка за участие в Европейски Съюз в края на 2023 година, макар че кандидатурата ѝ за участие беше замразена през юни след въвеждането на закон за „ задграничните сътрудници “, който отразява законодателството в прилежаща Русия и има за цел да потиска несъгласието и да лимитира гражданското общество.

Законът, ориентиран против ЛГБТИ+, също повтаря законодателството в Русия , което от 2013 година не разрешава демонстрацията на „ нетрадиционни полови връзки “ . Миналата година държавното управление на съветския президент Владимир Путин внесе във Върховния съд на страната предложение за слагане на „ интернационалното ЛГБТИ придвижване “ отвън закона като екстремистко .

Управляващата партия в Грузия се сближи с Москва и се отдалечи от Запада, което накара Държавния департамент на Съединени американски щати да наложи ограничавания за пътешестване на водещи политици от „ Грузинска фантазия “, които съгласно него са „ съучастници в подкопаването на демокрацията в Грузия “ .

Контролирайте смарт телефоните, както тютюна, поучава водещ специалист на СЗО

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР