Грузинското министерство на правосъдието реши да премести бившия президент Михаил

...
Грузинското министерство на правосъдието реши да премести бившия президент Михаил
Коментари Харесай

Транспортират гладуващия Михаил Саакашвили от затвора във военна болница

Грузинското министерство на правораздаването реши да реалокира някогашния президент Михаил Саакашвили от реанимацията в болничното заведение на пандиза във военната болница в град Гори, заяви през днешния ден правосъдният министър Рати Брегадзе, представен от ТАСС.
Още по темата
Брегадзе сподели, че в този момент управляващите чакат единодушието на Саакашвили да бъде трансфериран, както се изисква при извеждане от наказателни институции. Министърът прикани експрезидента да приключи гладната си стачка, а последователите му - да не провеждат митинги край болничното заведение, предупреждавайки, че в случай че не създадат това, Саакашвили ще бъде върнат в болничното заведение на пандиза.

Междувременно на площад " Република " в грузинската столица Тбилиси се събират поддръжници на някогашния президент, както и опозиционни политици, с гледище Саакашвили да бъде трансфериран в цивилна клиника. Какво ще подхващат стачкуващите след предлагането на управляващите към този момент не е ясно.

По време на среща с юристите си през вчерашния ден Саакашвили падна и изгуби схващане. Лекар от болничното заведение в пандиза по-късно сподели, че положението на някогашния президент е било нормализирано и виталните му индикатори са в норма.

Държавният департамент на Съединени американски щати съобщи, че следи деликатно какво е отношението на грузинските управляващи към някогашния президент от арестуването му на 1 октомври до момента.

" Призоваваме държавното управление на Грузия да се отнася към господин Саакашвили заслужено и зачитайки достолепието му. Призоваваме също грузинското държавно управление да подсигурява на Саакшивили опцията да участва на всички правосъдни съвещания по висящите наказателни каузи против него ", се споделя в изказването на Държавния департамент, представено от Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР