Грузинският депутат Александър Елисашвили от опозиционната партия Граждани влезе в

...
Грузинският депутат Александър Елисашвили от опозиционната партия Граждани влезе в
Коментари Харесай

Масов бой в грузинския парламент ВИДЕО

Грузинският народен представител Александър Елисашвили от опозиционната партия " Граждани " влезе в конфликт с Мамука Мдинарадзе, водач на парламентарното болшинство, по време на разискването на проектозакона за задграничните сътрудници.

Мдинарадзе отговаряше на въпроси на депутати по време на съвещание на парламентарната комисия по правни въпроси, която разглеждаше законопроекта на първо четене. Изведнъж към него се приближи Елисашвили и го удари с ръка по главата. Към битката се причислиха и други депутати. Заседанието на комисията беше прекратено. Наложи се квестори да изведат Елисашвили от заседателната зала.

Пред Народното събрание се бяха събрали няколкостотин протестиращи срещу приемането на закона за задграничните сътрудници, подложен на критика от западните страни, съобщи Ройтерс.

Управляващата партия " Грузинска фантазия " съобщи по-рано този месец, че ще вкара още веднъж законова норма, изискваща от организациите, които получават средства от чужбина, да се записват като задгранични сътрудници, в случай че не желаят да бъдат глобявани. Това се случва 13 месеца, откакто митингите принудиха ръководещите да отсрочат този проект.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР