Грузинската президентка Саломе Зурабишвили предупреди за опасността от руска агресия

...
Грузинската президентка Саломе Зурабишвили предупреди за опасността от руска агресия
Коментари Харесай

Грузинската президентка предупреди: Русия не спира, ако не бъде спряна

Грузинската президентка Саломе Зурабишвили предизвести за заплахата от съветска експанзия против други европейски страни, в случай че Украйна загуби войната. " Това е природата на Русия, тя не стопира, в случай че не бъде спряна ", съобщи 71-годишната президентка пред ДПА в изявление в границите на Мюнхенската конференция по сигурността. " Европейците би трябвало да се тормозят ".
 
" Днес Украйна в действителност се бори в отбрана на европейската сигурност и украинците умират за други европейци ", сподели Зурабишвили. " Няма разлика сред балтийските страни, Полша и останалата част от Европейския съюз. Изборът на Владимир Путин, в случай че той продължи и в случай че не бъде надвит в Украйна, може да бъде всевъзможен ", сподели тя.
 
Дискусиите за съветските оръжия, които могат да бъдат употребявани против спътници в Космоса, демонстрират, че географията към този момент не играе роля, акцентира президентката на Грузия.
 
" Мисля, че е доста ясно и е доста елементарно през днешния ден да подкрепим Украйна, в сравнение с на следващия ден да водим по-голяма война ", сподели Зурабишвили. " Така че в случай че не желаеме да се окажем на идната Мюнхенска конференция или след няколко години в доста по-тежко състояние, мисля, че решението би трябвало да се вземе в този момент ".
 
Зурабишвили приветства новия пакет от помощи за Украйна на Европейски Съюз в размер на 50 милиарда евро и изрази " убеденост ", че републиканците в Конгреса на Съединени американски щати ще вдигнат блокадата си на спомагателни милиарди долари помощ.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР