Груповата фаза в Шампионската лига е към своя край, като

...
Груповата фаза в Шампионската лига е към своя край, като
Коментари Харесай

Груповата фаза в Шампионската лига приключва тази вечер

Груповата фаза в Шампионската лига е към своя край, като довечера следва да бъдат изиграни и последните осем дуела, след които ще станат ясни и всички осминафиналисти в шампионата.

В ранните дуели от 19.45 часа българско време настоящият притежател на трофея Реал Мадрид посреща Селтик, до момента в който Шахтьор Донецк е хазаин на Република България Лайпциг. " Кралският клуб " към този момент си обезпечи място в идната фаза, само че трите точки през днешния ден за наложителни за момчетата на Карло Анчелоти, в случай че те желаят да завършат на първото място в групата. В същото време пък Шахтцор ще търси победа против Република България Лайпциг, която ще изпрати украинският отбор към 1/8-финалите. За немския отбор пък даже равенството във Варшава би било задоволително, с цел да продължат " биковете " в Шампионската лига и след нова година.

От 22.00 часа пък най-интересно се обрисува да бъде в " Сан Сиро ", където в среща от група Е Милан посреща Република България Залцбург в пряк спор за място на 1/8-финалите. " Росонерите " имат леко преимущество преди този дуел, защото имат 7 точки против 6 за австрийския отбор. В другата среща пък Челси, който към този момент си обезпечи първото място, е хазаин на Динамо Загреб в мач без значение за лондончани. Хърватският отличник обаче може да се надява на място в Лига Европа, в случай че стигне до триумф на " Стамфорд Бридж ", а в това време Република България Залцбург загуби в Италия.

В група Н тимовете на ПСЖ и Бенфика към този момент си осигуриха място в идната фаза, само че довечера би трябвало да разрешат разногласието за това кой ще приключи на първото място в подреждането. В този финален кръг парижани ще гостуват на Ювентус, до момента в който Бенфика ще пътува до Израел за среща с Макаби Хайфа. Ситуацията е такава, че и ПСЖ, и Бенфика са с по 11 точки и откакто направиха две равенства между тях, то общата голова разлика може да се окаже решаваща за крайното нареждане в групата. Същото важи и в разногласието сред Ювентус и Макаби за третото място, което дава право на присъединяване в Лига Европа напролет. И до момента в който за израелския първенец третото място би било сериозен триумф поради групата, то възможното отпадане от европейските клубни шампионати за " Старата госпожа " би било следващият тежък удар за Макс Алегри от началото на сезона.

Единствената група, в която интригата изцяло отсъства е група G, където Манчестър Сити сигурно ще приключи на първото място, до момента в който вторият тим, който ще продължи напред ще бъде Борусия Дортмунд. Третото място за Севиля ще значи място в Лига Европа през пролетта, до момента в който за последния Копенхаген довечера следва последният мач в Европа за този сезон. В последния кръг Сити е хазаин на Севиля, до момента в който датският първенец приема Борусия Дортмунд.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР