Групата VESNA, в която участва българката Танита Янкова, ще изпълни

...
Групата VESNA, в която участва българката Танита Янкова, ще изпълни
Коментари Харесай

Българка е сред представителите на Чехия на конкурса Евровизия 2023


Групата VESNA, в която взе участие българката Танита Янкова, ще извърши песента „ My Sister’s Crown ” в Ливърпул

Групата VESNA ще показа Чехия на Евровизия 2023. Те ще изпълнят песента „ My Sister’s Crown ”, която включва четири езика – български, украински, чешки и британски.



 

„ Концепцията на песента е обвързвана със славянските обичаи. Всички ние идваме от разнообразни страни – три от нас са родени в Чехия, Танита е от България, а останалите девойки са от Русия и Словакия. Това основава извънредно мощна връзка сред нас, тъй като сме обединени от славянския език. ”, споделят девойките от групата.

VESNA завоюваха националната селекция на Чехия с голяма преднина, побеждавайки актьор с премия „ Оскар ”. Групата е образувана преди 6 години и има 2 издадени албума. В своето творчество те съчетават детайли на модерния поп и обичайния фолклор.

Чешката група ще вземе присъединяване в първия полуфинал на Евровизия 2023, който ще се организира на 9-и май. Всички българи в чужбина ще могат да поддържат VESNA и българката Танита Янкова в гласуването по време на шоуто.

Евровизия 2023 ще се организира на 9-и, 11-и и 13-и май в Ливърпул, Англия и се чака да има над 160 милиона фенове. Двата полуфинала и огромният край ще бъдат излъчени онлайн в YouTube канала на състезанието от 22:00 часа българско време. България няма да вземе присъединяване в най-голямата музикална конкуренция в света.

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР