Групата съветници от ВМРО-БНД излезе с предложения относно проектобюджета на

...
Групата съветници от ВМРО-БНД излезе с предложения относно проектобюджета на
Коментари Харесай

ВМРО с 20 предложения за бюджета на Пловдив

Групата съветници от ВМРО-БНД излезе с оферти по отношение на проектобюджета на Община Пловдив, който влиза за разискване и гласоподаване на сесия на 18 април.

Ето какво се споделя в Позиция на партията от през днешния ден:

Общинските съветници от групата на Вътрешна македонска революционна организация в Пловдив изготвиха и внесоха над 20 оферти, свързани с плана за бюджет на Община Пловдив за 2022 година Част от предложенията на стойност над 10 млн. лв. са включени в бюджетната рамка, която следва да бъде гласувана на идното съвещание на Общински съвет – Пловдив.

Съветниците  от Политическа партия ВМРО-БНД са подкрепяли до момента всички решения касаещи и водещи до развиване на града и в полза на жителите, дистанцирайки се от политическите междуособици.

Вътрешна македонска революционна организация демонстрира политическа зрялост и гражданска отговорност към най-важния стратегически документ, гарантиращ действието на цялата локална власт, на просветителни и обществени институции, както и амбициозната финансова стратегия.

Нека да вършим разлика сред мечтаното, вероятното и постижимото. Призивът на Вътрешна македонска революционна организация като организация с над 100 годишна история е да се фокусираме върху предпочитаните пера по бюджета и да гледаме огромно и в вероятност на капиталовата политика на града. По това  пловдивчани ще познаят кои политически сили оферират решения и кои залагат на елементарен популизъм. В сложни времена отговорността към Пловдив се прави оценка с гласоподаване „ ЗА “.

В процеса на създаване на плана за бюджет за актуалната година общинското управление на Вътрешна македонска революционна организация и  общинските съветници организираха редица срещи с жители и получиха голям брой предложения  с искане за включване в бюджета. Една част са включени в плана с финансовите разноски, а за други съветниците са получили увещание от управлението на общината, че ще се търсят благоприятни условия за тяхното финансиране и осъществяване.

Декларираме, че групата на общинските съветници на Политическа партия ВМРО-БНД в Общински съвет – Пловдив ще остане коректив и ще упорства за реализирането на останалата част от импортираните оферти, както и за обособяването на повече паркове и зони за отдих, повече планове за спорт, просвета и обучение.

Ако се наложи актуализация на бюджета, ще настояваме да бъдат планувани средства  за планиране, реорганизация и създаване на паркове и детски площадки, а по този начин също и за планиране на кръстовища на две равнища. Такъв пътен възел може да бъде кръстовището до Аграрния Университет  и продължението на ул. “ Македония “.

Прогнозата на Политическа партия ВМРО-БНД е, че актуализация на бюджета ще се наложи поради повишаването на суровините и тогава ще е нужно да се актуализират подписаните контракти за строителство. В случай, че не се реализират или забавят някои поръчки средствата ще се разпределят за други обекти, за  които има подготвеност да бъдат стартирани.

Слабо място в проектобюджета е, че няма заложени средства за построяването на нова постройка на Математическата гимназията и за построяването на нови паркове.

Средствата в никакъв случай  не стигат в един бюджет, само че това е действителната картина, с която разполага общината. Затова ВМРО  ще изисква  общината да притегля спомагателни средства по европейски стратегии и ще поддържа всяко сходно начинание. Всяка свежа инвестиция е добре пристигнала за  Пловдив.

Освен това, ще съблюдаваме общината да има планова подготвеност да взе участие в новия програмен интервал за саниране на здания. Затова ще  пледираме за разпределяне на средства за предпроектно изследване на здания,  които са благосъстоятелност на общината като  училища, детски градини, поликлиники и административни здания.

В резюме на гореизложената позиция заключваме, че Политическа партия ВМРО-БНД не гледа политически на бюджета, а се води от интереса на пловдивчани. Бюджетът на града не е състезание- за това си има предизборна акция. Колкото повече се отдалечим от политическото говорене и се фокусираме върху конкретиката в осъществяването на бюджета в тази спешна година, толкоз по-добре за Пловдив и неговите жители.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР