Групата от Лима, която включва Канада и още 13 държави

...
Групата от Лима, която включва Канада и още 13 държави
Коментари Харесай

Сериозна позиция против война във Венецуела, тайнствен руски самолет кацна в Каракас

Групата от Лима, която включва Канада и още 13 страни от Латинска Америка, се разгласи против военна интервенция за промяна на властта във Венецуела, съобщи БГНЕС.
Организацията беше основана преди година и половина, с цел да подкрепи намирането на излаз от рецесията във Венецуела. Позицията ѝ идва след изявления в американски медии, че Съединени американски щати възнамерява изпращането на 5000 бойци в прилежащата на Венецуела Колумбия. Правителството на Колумбия, която членува в Групата от Лима, отхвърли да има такива проекти.
Междувременно Върховният съд на Венецуела забрани на водача на опозицията Хуан Гуайдо да напуща страната. Замразени са и банковите сметки на младия политик, който се разгласи за настоящ водач на Венецуела. Искането беше направено от основния прокурор, който упреква Гуайдо в " офанзиви против конституционния ред ".
Малко по-рано Съединени американски щати дефинираха основния прокурор на Венецуела " нелегитимен " и предизвестиха, че посягане против Хуан Гуайдо ще докара до " съществени последствия ". Съединени американски щати и още към 20 страни признават Гуайдо за законния водач на Венецуела.
Президентът на Венецуела Николас Мадуро на собствен ред е подкрепян от Русия, Китай и други страни. Европейският съюз изиска във Венецуела да има избори, като даде ултиматум на Мадуро те да бъдат оповестени до края на седмицата.
А в Каракас към този момент кацна " загадъчен съветски аероплан ", оповестява " Новая газета ". Става въпрос за Boeing 777 на " Нортуинд ". Курсът е ексклузивен, като в никакъв случай до момента този аероплан не е кацал във Венецуела. Нито Русия, нито Венецуела разясняват каква е задачата на полета на пътническия аероплан, който може да транспортира сред 300 и 400 души. Има клюки, че това са съветски наемници от известната паравоенна част ЧВК Вагнер. Наемниците са известни с прозвището " ихтамнети ", или в превод " те не са там " - в смисъл, че публична Москва постоянно отхвърля съветски наемници да са в някоя гореща точка по света.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР