Групата на ВМРО-БНД в Общинския съвет отправи питане към кмета

...
Групата на ВМРО-БНД в Общинския съвет отправи питане към кмета
Коментари Харесай

ВМРО пита за платените детски атракциони

Групата на ВМРО-БНД в Общинския съвет насочи запитване към кмета Здравко Димитров по отношение на детските платени атракциони в Пловдив.

Повод е гражданско напрежение по отношение на надумаем детски атракцион в регион Северен, само че сходна обстановка не е казус.

Ето цялостният текст:

ПИТАНЕ

НА ППГОС „ ВМРО-БНД “ В ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ГР. ПЛОВДИВ
ДО Г-Н ЗДРАВКО ДИМИТРОВ, КМЕТ НА ОБЩИНА ПЛОВДИВ
ОТНОСНО: ДЕТСКИ ПЛАТЕНИ АТРАКЦИОНИ, НАХОДЯЩИ съдебна експертиза НА ОБЩИНСКИ ПУБЛИЧНИ ТЕРЕНИ И ПЛОЩАДКИ

Уважаеми господин Димитров,

От наши дейни симпатизанти и членове разбрахме, че е зародило доста публично напрежение сред жители и притежател на детски надуваем атракцион в регион Северен на града, в непосредствена непосредственост до Пешеходния мост.

Подобна обстановка не е казус и идентични проблеми се срещат и в другите раи они на града, като жители нееднократно са сигнализирли за такива проблеми в приемната ни.

Запознавайки се в детаи ли с настоящата обстановка в регион Северен и изслушвайки причините на живеещите и преминаващите жители в региона, в нас изникват редица въпроси, които имат директно отношение по тематиката и които най-вероятно си задават множеството пловдивски жители.

За да се обясни изцяло казуса и неговият мащаб насочваме няколко съответни въпроса към Вас:

1. В Община Пловдив намират ли се частни платени увеселителни уреди /респ. атракциони/ за деца, които да се разполагат на общински обществени площи, в това число и на детски площадки?

2. Ако има такива, какъв брой е техният брой, къде се нареждат, надлежно кой е издал позволение за този тип деи ност?

3. Какви са правните учредения за това и има ли подписани контракти в тази връзка от страна на община Пловдив с дадени частни лица?

4. Издадени ли са надлежни схеми за слагане и дали тези уреди са съгласувани на РСУТ и надлежно има ли координация с EVN?

5. По създание кои упражнява надзор върху това до каква степен тези уреди са безвредни и имат ли издадени сертификационни бумаги за употреба?

Уважаеми господин Димитров,

публичният интерес постоянно следва да стои на фундамент по отношение на частните ползи на едно или друго лице в града, заради което молим за бърз и прецизен отговор на поставените от нас въпроси на идната сесия на Общински съвет.

С почитание, ППГОС „ ВМРО-БНД “
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР