Групата на социалистите и демократите (S&D) в Европейския парламент разпространи

...
Групата на социалистите и демократите (S&D) в Европейския парламент разпространи
Коментари Харесай

Социалистите в Европарламента порицаха ЕНП за ролята й в България

Групата на социалистите и демократите (S&D) в Европейския парламент популяризира изказване, в което упорства групата на Европейската национална партия (ЕНП) да престане прави политика с върховенството на закона и да разреши на Европейската прокуратура да работи в България без политическа интервенция.

Въпреки продължаващите следствия на съществени подозрения за измами и корупция с еврофондове в България, групата на ЕНП упорства за спор на пленарната зала идната седмица за ролята на прокуратурата на Европейски Съюз в България след задържането на някогашни държавни чиновници. През последните месеци групата на социалистите непрекъснато приканва за пленарни диспути за върховенството на закона в България, само че предложенията срещаха опозиция от групата на ЕНП, се показва в текста.

Социалистите възразяват против процедурата, подхваната от ръководителя на парламентарната група на ЕНП Манфред Вебер за пленарен спор след няколко дни.

Вместо да застава на страната на Бойко Борисов, ЕНП би трябвало да поддържа тези, които осветяват корупцията и злоупотребата с еврофондове, декларира евродепутатът Катарина Барли. Евродепутатът Елена Йончева прибавя, че от дълги години ЕНП си затваря очите за непрекъснатото утежняване на върховенството на закона в България. ЕНП резервира безмълвие, когато корупцията задуши елементарните жители и бизнеса, когато свободата на медиите рухна и когато хиляди български жители стачкуваха с искане за оставката на държавното управление на Борисов, отбелязва Йончева.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР