Групата на социалистите и демократите призовава Европейската комисия и държавите-членки

...
Групата на социалистите и демократите призовава Европейската комисия и държавите-членки
Коментари Харесай

S&D: Европейската година на младежта 2022 г. трябва да сложи край на неплатените стажове

Групата на социалистите и демократите приканва Европейската комисия и държавите-членки най-сетне да отстранен съществуващата спънка пред автоматизираното взаимно признание на интервалите на образование в границите на Европейския съюз. За S&D това е единственият път към същинско европейско просветително пространство, където на младежите се дава всяка опция да се движат свободно и да обогатяват своите познания и опит.

Петра Камереверт, евродепутат, представител на S&D в Комисията по просвета и обучение на Европейския парламент и договарящ по въпроса за Европейската година на младежта 2022 година, показа:

„ Крайно време е да сложим завършек на неплатените стажове. Ние, социалистите и демократите, имаме вяра, че цялата трудова активност би трябвало да се заплаща и желаеме ефикасна възбрана на неплатените стажове в целия Европейски съюз. Какъв по-добър мотив от Европейската година на младежта 2022 година да превърнем това в действителност?

„ Следващата година не би трябвало да бъде просто още една в календара на това десетилетие. Тя би трябвало да остави осезаемо завещание, а освен думи. Това е от решаващо значение, с цел да накараме младежите в действителност да повярват, че Европейският съюз работи в тяхна изгода. Ето за какво би трябвало да включим дълго чаканото автоматизирано взаимно признание на интервалите на образование в границите на Европейски Съюз. Това в допълнение ще насърчи обмена на студенти и ще затвърди някои от най-големите триумфи на европейската интеграция – способността на младежите да пътуват, да основават нови запознанства, да уголемяват хоризонта си и да обогатяват знанията си.

„ Неформалното и независимото обучение се потвърди през цялата година като основно за личностното и професионалното развиване на младежите. Затова ние, социалистите и демократите, сме уверени, че би трябвало да засилим съответните разпореждания в законодателството на Европейски Съюз по отношение на този тип обучение.

„ Участието на младежите в дебата за това в каква Европа желаеме да живеем е от решаващо значение за доверието в европейския план. Ето за какво нашата политическа група намира за изключително значимо да насърчаваме младежите да споделят вижданията си по време на Конференцията за бъдещето на Европа.! “

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал: https://www.socialistsanddemocrats.eu/


Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР