Групата на седемте световни индустриални сили (Г-7) днес предупреди Иран

...
Групата на седемте световни индустриални сили (Г-7) днес предупреди Иран
Коментари Харесай

Г-7 предупреди Иран да не дава на Русия балистични ракети за войната в Украйна

Групата на седемте международни индустриални сили (Г-7) през днешния ден предизвести Иран да не дава балистични ракети на Русия, които Москва да употребява в спора с Украйна, и съобщи, че ще предприеме дейности против Техеран, в случай че го направи, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Ако Иран продължи да дава балистични ракети или свързани с тях технологии на Русия, ние сме подготвени да реагираме бързо и координирано, в това число с нови и обилни ограничения против Иран ", се споделя в изказване на водачите на Г-7.

Източници на Ройтерс оповестиха предишния месец, че Иран е дал на Русия огромен брой мощни балистични ракети земя-земя, което е задълбочило военното съдействие сред двете страни, подложени на наказания от страна на Съединени американски щати.

В изказването на Г-7 не се споделя дали съгласно групата Русия към този момент е получила ирански ракети, което допуска, че Техеран към момента преглежда тази опция.

" Изключително сме обезпокоени от известията, че Иран обмисля да трансферира балистични ракети и свързани с тях технологии ", се споделя в изказването.

" Призоваваме Иран да не го прави, защото това би асъдействало за дестабилизацията на района и съставлява основна ескалация на поддръжката му за войната на Русия в Украйна ", съобщи Г-7, като добави, че Техеран към този момент е дал на Русия безпилотни летателни апарати, които тя е употребила против мирни жители.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР