Групата на седемте най-богати икономики, известна като Г-7, се съгласи

...
Групата на седемте най-богати икономики, известна като Г-7, се съгласи
Коментари Харесай

Лидерите на Г-7 потвърдиха климатичните цели, но при гарантиране и на енергийната сигурност

Групата на седемте най-богати стопански системи, известна като Г-7, се съгласи да работи дружно за ускорение на битката против изменението на климата, като в същото време се подсигурява енергийната сигурност, както и да проучат вариантите за енергийна декарбонизация, се показва в общо изказване на среща на върха в Германия, съобщи Ройтерс.

Г-7 също по този начин разиска способи за последователно понижаване при потреблението на въглища и увеличение на чистите и възобновими енергийни източници по метод, който да е " обществено обективен ", се споделя още в официалното съобщение.

Лидерите на Групата на седемте потвърдиха задачите за поддържане на световното приблизително нарастване на температурата много под 2 градуса по Целзий и се съгласиха да проучат разновидности за декарбонизиране на енергийния микс и ускорение на прехода от взаимозависимост от изкопаеми горива. Те разискаха и последователното понижаване на използването на въглища, като в същото време се усилва каузи на възобновимите енергийни източници в енергийния микс.

Ройтерс припомня, че страните от Г-7 се мъчат да намерят способи да запълнят дефицита на сила и да се оправят с покачващите се цени, като в същото време се придържат към своите задължения за климата на фона на опълчването с Русия след нашествието ѝ в Украйна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР