Групата на ПП/ДБ и Спаси София“ няма друга кандидатура освен

...
Групата на ПП/ДБ и Спаси София“ няма друга кандидатура освен
Коментари Харесай

Борис Бонев: Ще видим дали ще има стабилно мнозинство без ГЕРБ, БСП е вариант

" Групата на ПП/ДБ и „ Спаси София “ няма друга кандидатура с изключение на моята за ръководител на Столичен общински съвет. Драми и кавги в нашето обединяване няма. Номинацията ми за ръководител беше едно от най-лесните решения, вземани от нашата коалиция. Тук не става дума за обещан пост, а за опция, за която сме се „ скъсали от работа. "

Това сподели пред Българска национална телевизия Борис Бонев, чиято кандидатура за ръководител на СОС в понеделник не съумя да събере нужния брой гласове при тайното гласоподаване.

Макар още веднъж да удостовери, че не е допустимо взаимно ръководство с ГЕРБ в София, Бонев е положително надъхан към градивен разговор.

" В ГЕРБ има хора, които са доста градивни и партийните повели може да са единствената спънка. Проблемът тук е политически, той не е всъщност, а партийна дисциплинираност. Не е загадка, че Столичната община в никакъв случай не е била независима община и постоянно е имало интервенция от национално равнище, що се отнася до ръководството на партия ГЕРБ. " - разяснява Борис Бонев.

В общинския съвет има задоволително съветници от разнообразни партии и председателският пост не зависи от волята на ГЕРБ, безапелационен е Бонев.

" Ще забележим дали ще може да реализираме устойчиво болшинство без ГЕРБ. Българска социалистическа партия е вид. Водим договаряния за осъществяване на взаимни цели. " - сподели Борис Бонев в отговор на въпроса в каква посока са диалозите – за поддръжка за ръководител на СОС или за бъдещо взаимно ръководство. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР