Групата на общинските съветници от ПП-ДБ и Спаси София в

...
Групата на общинските съветници от ПП-ДБ и Спаси София в
Коментари Харесай

Борис Бонев се оттегли като кандидат за председател на СОС

Групата на общинските съветници от ПП-ДБ и " Спаси София " в София няма да издигне претендент за ръководител на СОС.

Това разгласи Борис Бонев, който беше претендентът за ръководител на СОС от обединяването, което получи най-вече гласове на изборите в София.

На 30 ноември се организира третото подред съвещание, на което общинският съвет в София се пробва да избере ръководител.

На балотаж предния път, на 20 ноември, се явиха претендентът ПП-ДБ, " Спаси София " Борис Бонев и претендентът на Българска социалистическа партия Диана Тонова.

Нито един от тях не получи нужните 31 гласа, с цел да заеме втория най-съществен пост на " Московска " 33. Въпреки срещите с обособените партии, кандидатурата на Бонев не получи поддръжка нито от ГЕРБ, нито от Българска социалистическа партия.

" Нашата група няма да разреши София да бъде пленник на тактиката от предишното, " съобщи Борис Бонев.

Ситуацията, в която се намираме, опонира на поръчките преди изборите, а София остава блокирана поради тънки политически сметки.

" Защо тънките политически сметки станаха водещи? Защо вътрешно партийните борби станаха по-важни от строителството на детски градини? Мнозина от вас не обясниха, за какво не ни поддържаха, " сподели Бонев, до момента в който мотивираше решението на групата да не издига претендент за ръководител на СОС.

Така даваме опция на всички вас, 38 общински съветници да изберете председтел, сподели Бонев и добави, че разчита на това останалите групи да са разискали целите си и да са уверени, че претендентите им ще получат нужната поддръжка, с цел да проработи СОС.

Така претендентите за ръководител на общинския съвет в София остават трима.
Диана Тонова - БСПКрасимир Гълъбов - ВъзражданеПламен Данаилов - Има Такъв Народ
" Нашият апел е всеки да гласоподава по съвест както ше създадем от ПП-ДБ и Спаси София, " съобщи Бонев.

Веднага след думите на Бонев, Антон Хекимян от ГЕРБ, който загуби изборите за кмет, само че стана общински консултант попита дали отводът да излъчат претендент, " значи бягство от оговорност "

Според Хекимян " Ние не сме били на тези срещи, не знаем дали сте разпределяли постове. Аз като фен чух, че властта би трябвало да бъде разграничена, значи ли това, че към този момент сте създали своите сделки, " попита Хекимян.

Преди ден Ваня Григорова от Българска социалистическа партия, даде да се разбере, че групата на общинските им съветници няма да поддържа кандидатурата на Бонев, тъй като трбява да има " делене на властта ".

Очаквайте подробности
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР