Групата на общинските съветници от КРОС настоява Комисията за конфликт

...
Групата на общинските съветници от КРОС настоява Комисията за конфликт
Коментари Харесай

КРОС настоява Комисията за конфликт на интереси да извърши проверка по случая „Апартаментгейт” и заместник-кметът Мартин Захариев

Групата на общинските съветници от КРОС упорства Комисията за спор на ползи в Общински съвет – Смолян, да извърши инспекция на проблема с недвижимото имущество на зам.-кмета на Смолян Марин Захариев и несъответствията в декларациите му за спор на ползи и имуществено положение. Десетият в листата на ГЕРБ претендент за евродепутат е скрил от Антикорупционната комисия, че от 6-7 години живее в апартамент и употребява пространства, благосъстоятелност на компанията "Кей Зет Проджект ". При встъпването си в служба за втори мандат като заместник-кмет той не е заявил и частен интерес към активността на въпросната компания в нарушаване на закона.

„ Все още не сме чули приемливо пояснение от страна на господин Захариев за какво не е подал правилна информация, че употребява неподвижен парцел, благосъстоятелност на компания на неговия брат. Цялата обстановка е извънредно съмнителна и подвига ред въпроси за морала на хората, които съставляват локалната власт в град Смолян”, съобщи Кирил Хаджихристев, ръководител на групата ръководител на групата на общинските съветници на КРОС.

Няма и приемливо пояснение за произхода на средствата, с които е закупено Студио за хубост „ Кукла” от брачната половинка на зам.-кмета Екатерина Захариева. Прави усещане, че договорката е изповядана на загуба от компанията „ Свефис” и доста под данъчната оценка. Студиото за хубост „ Кукла” се стопанисва от тъщата на Марин Захариев Елина Манолова в качеството й на едноличен търговец. Самата тя не е подала нито един годишен финансов доклад в Търговския указател, което е задоволително съображение Национална агенция за приходите да извърши инспекция и на тази компания.

Редица въпроси повдига и активността на самото „ семейно” сдружение "Кей Зет Проджект ". Фирмата е без активност, само че в това време не стопира да придобива недвижими парцели с капиталова цел. От една страна липсват парични потоци в "Кей Зет Проджект "., а от друга - в годишните финансови доклади не са отразени заеми, спомагателни парични вноски. Същевременно парцелите липсват и като дълготрайни активи в салдото на сдружението.

Групата на общинските съветници от КРОС упорстват Марин Захариев и законният представител на "Кей Зет Проджект " – Костадин Захариев да обяснят пред обществеността по какъв начин се е стигнало до тази „ имуществена експозиция” и за какво е скрита от Антикорупционната комисия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР