Групата на Обединени патриоти не дойде на организираната от БСП

...
Групата на Обединени патриоти не дойде на организираната от БСП
Коментари Харесай

БСП с гневно изявление, Патриотите бойкотираха срещата за субсидиите

Групата на „ Обединени патриоти ” не пристигна на проведената от Българска социалистическа партия среща за размера на партийната дотация.
Зам.-шефът на алените Драгомир Стойнев и сътрудниците му Георги Свиленски, Румен Гечев и Филип Попов на вятъра чакаха сътрудниците си депутати да се появят, най-после се отхвърлиха и дадоха изказване пред публицистите.
Социалистите поканиха за диалози всички парламентарни сили откакто предходната седмица на първо четене бяха гласувани промени в закона за бюджета, с които партиите ще получават дотация от страната в размер на 1 лев за фактически получен глас.
От ГЕРБ отхвърлиха да се отзоват поканата незабавно, като се аргументираха, че няма да правят отстъпка от импортираното от кабинета предложение.
„ Депутатите от Оперативна програма нямат лична воля. Те са просто елементарен придатък на премиера и волята му ”, отсече Стойнев за провалените диалози.
Стойнев дефинира понижената дотация като опит за „ заличаване на опозицията, смяна на политическата система и демонстративен разстрел на демокрацията ”.
И  добави, че социалистите ще сигнализират сътрудниците си за „ пълзящата тирания за премахване на тези, които мислят по друг метод ”.
Не виждам смисъл от продължаването на този парламент, депутатите единствено натискат копчета, заключи Стойнев.
Българска социалистическа партия ще упорства за удължение периода сред двете четения на закона, както и от 3 юни всички депозити да бъдат върнати в бюджета. Ако те желаят обикновено съревнование, ще ги върнат, сподели някогашният енергиен министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР