Групата на БСП-София отправи ултиматум към лидера на партията Корнелия

...
Групата на БСП-София отправи ултиматум към лидера на партията Корнелия
Коментари Харесай

Столичните социалисти с ултиматум към Нинова заради изгонените руски дипломати

Групата на БСП-София насочи ултиматум към водача на партията Корнелия Нинова поради изгонените 70 съветски дипломати.

Ето и какво написаха социалнистите:

Ние, членовете на Градския съвет на Българска социалистическа партия - София, заявяваме, че решението на премиера в оставка Кирил Петков да изгони 70 съветски дипломати и чиновници в посолството е безконтролно и нездравословно за България. Очевидно е, че то е взето отвън всевъзможни правила и правила, без даже да е съветвано с сътрудниците в обединението, също така е безразсъдно, демонстрира липса на държавническо мислене и по никакъв метод не пази интереса на страната ни.

Категорични сме, че тъкмо в този момент сходни дейности изострят излишно и без друго обтегнатите връзки сред България и Русия. Засилването на борбата от наша страна ще докара до извънредно тежки последствия за страната ни.

Към този миг е известно, че няма данни за съществуваща опасност за националната сигурност от страна на оповестените с българската нота за " personae non gratae " съветски дипломати. В последните дни стана ясно, че съществува единствено устно докладване от шефа на ДАНС, на което се базира министър председателят в оставка Кирил Петков за решението си. Съгласието на Българска социалистическа партия да взе участие още веднъж в съдружно ръководство с партия " Продължаваме промяната ", без ясно сложено изискване за намиране на пътища за възстановяване на връзките с Руската федерация, е в цялостно несъгласие с настроенията на членовете и симпатизантите на Партията.

Въпреки спора в Украйна, нито една страна с изявена антируска позиция, като Съединени американски щати и Англия, даже Полша, в чиято прилежаща страна се води война, не си разреши сходни твърди ограничения против Русия, стигащи до заледяване или до ръба на разкъсване на дипломатическите връзки. Подобно деяние от българска страна е национално изменничество в исторически проект по отношение на изконните ползи на страната ни.

За всички нас е явно, че светът навлиза във все по-дълбока рецесия, която ще се усети доста мощно през идния есенно-зимен интервал. Управляващите в България ще би трябвало да обезпечат отоплението и осветлението на милиони жители, както и работата на десетки хиляди предприятия в страната, зависещи от природния газ. Очевидно е, че ръководещите, които и да са те, не могат да се оправят, заобикаляйки " Газпром " в името на евроатлантическите задължения и комисионите?

Докато другите европейски страни търпеливо изчакват, премислят и преценяват дейностите си, тъй че да подсигуряват доставките и да защитят националния си интерес, на прага на зимата ще се наложи България още веднъж да почука на вратата на " Газпром ".

В тази връзка ние, членовете на Градския съвет на Българска социалистическа партия - София, настояваме управлението на партията и на парламентарната група да подхващат решителни и безапелационни дейности за прекъсване на конфронтационния обществен спор във връзка с Русия, както и да бъде изразена публична подготвеност за градивно и перспективно развиване на българо-руските връзки.

Подкрепяме и подхванатите дейности от парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " за анулация на нотата за изпъждане на 70 дипломати и чиновници от посолството на Руската федерация. Но това към този момент не е задоволително.

България, като страна, в която по-голямата част от жителите са с непроменени положителни настройки към Русия даже в този момент, по време на военния спор в Украйна, би трябвало да има и дейна роля в търсенето на пътя към мира и сигурността, както в Черноморския район, по този начин и в общоевропейски мащаб.

Всяко друго решение е изменничество по отношение на идеята на българските социалисти за България - страна на мира, народовластието и обществената правдивост!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР