Групата компании Калашников (част от държавната корпорация Ростех) ще представи

...
Групата компании Калашников (част от държавната корпорация Ростех) ще представи
Коментари Харесай

"Калашников" ще представи в чужбина за първи път новия си автомат АК-19

Групата компании " Калашников " (част от държавната корпорация " Ростех " ) ще показа за първи път най-новия 5,56-мм автомат АК-19 в чужбина. Това оповестиха в понеделник от пресслужбата на " Калашников ".

" Световната премиера на АК-19 ще се състои на най-голямото оръжейно ревю в Близкия изток, IDEX 2021, което ще се организира от 21 до 25 февруари в столицата на Обединените арабски емирства Абу Даби ", осведомиха от пресслужбатa, съобщи ТАСС.

AK-19 към този момент провокира интерес измежду клиенти от Близкия изток, той употребява 5,56x45-мм патрон като общоприет арсенал. " В изискванията на парещ, мокър климат и запрашаване AK-19 ще подсигури успеваемост на използването когато и да е на денонощието, надеждност на работа и непридирчивост при поддръжката ", означиха от " Калашников ".

" АК-19 употребява патрон 5,56х45 мм, признат на въоръжение от НАТО и необятно публикуван по света. Така нашият най-нов автомат е напълно насочен към външния пазар. Представяйки АК-19 на най-голямото интернационално ревю за въоръжение IDEX, ние сме уверени в огромния интерес от страна на задгранични клиенти, първите поръчки от които към този момент идват ", сподели генералният шеф Дмитрий Тарасов, представен от пресслужбата.

Автоматът АК-19 е основан на основата на АК-12, който бе признат от Въоръжените сили на Русия през 2018 година. Новият пример е екипиран с планки " Пикатини ", телескопичен приклад с истинска структура, нов диоптричен прицел и уред за безшумна и безпламенна пукотевица.

За първи път автоматът AK-19 беше показан на Международния военнотехнически конгрес " Армия 2020 ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР