Групата Ислямска държава пое отговорността за двата взрива, извършени от

...
Групата Ислямска държава пое отговорността за двата взрива, извършени от
Коментари Харесай

Ислямска държава се възползва от COVID-19 и отново се появи в Багдад - с кървав атентат

Групата " Ислямска страна " пое отговорността за двата гърмежа, осъществени от атентатори-самоубийци в комерсиалния регион в Багдад предходния ден, при които починаха повече от 30 души, съобщи БГНЕС.
Двоен гибелен атентат на открит пазар в Багдад през вчерашния ден сутринта лиши близо 30 живота и рани десетки други, оповестиха публични източници пред медиите. Говорител на армията сподели, че двама атентатори-самоубийци са се взривили, до момента в който са били преследвани от силите за сигурност, заяви " А Нюз ".
 Нов атентат с цивилни жертви в Сирия, убито е 13-годишно момиче Нов атентат с цивилни жертви в Сирия, убито е 13-годишно момиче
Най-малко девет души, в това число 13-годишно момиче, са починали при офанзива в централната част на Сирия, заяви АП. При нападението дру...
Повече от 70 са ранените на пазара в Багдад при първата сходна офанзива от години, оповестиха източници от сигурността и медици.
Пазарът е гъмжал от хора след близо година ограничавания, наложени в цялата страна в опит да спрат разпространяването на пандемията от COVID-19.
Според изказване на вътрешното министерство, първият атентатор-самоубиец се втурнал на пазара, потвърждавайки, че се усеща болен. След като навалица от хора се събрали към него, той взривил експлозивите си.
Докато хората се стичали към жертвите, втори нападател се възползвал, с цел да порази повече хора и детонирал бомбата си, заяви министерството.
 Ислямска страна с нов терористичен акт, убиха 11 военни в Ирак " Ислямска страна " с нов терористичен акт, убиха 11 военни в Ирак
Атака на терористичната група " Ислямска страна " (ИД) против стражеви пост на запад от Багдад, ръководен от подкрепяно от страната мес...
Ирак разгласи „ Ислямска страна ” за ликвидирана на територията на страната в края на 2017 година, само че спящите му кафези не престават да работят, нормално в пустинните зони на Ирак.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР