Групата Ислямска държава пое отговорността за двата взрива, извършени от

Групата Ислямска държава пое отговорността за двата взрива, извършени от ...

Ислямска държава се възползва от COVID-19 и отново се появи в Багдад - с кървав атентат

Групата "Ислямска държава" пое отговорността за двата взрива, извършени от атентатори-самоубийци в търговския район в Багдад предишния ден, при които загинаха повече от 30 души, предаде БГНЕС.
Двоен самоубийствен атентат на открит пазар в Багдад вчера сутринта отне близо 30 живота и рани десетки други, съобщиха официални източници пред медиите. Говорител на армията каза, че двама атентатори-самоубийци са се взривили, докато са били преследвани от силите за сигурност, съобщи "А Нюз".

Нов атентат с цивилни жертви в Сирия, убито е 13-годишно момиче Нов атентат с цивилни жертви в Сирия, убито е 13-годишно момиче
Най-малко девет души, включително 13-годишно момиче, са загинали при атака в централната част на Сирия, съобщи АП. При нападението дру...
Повече от 70 са ранените на пазара в Багдад при първата подобна атака от години, съобщиха източници от сигурността и медици.
Пазарът е гъмжал от хора след близо година ограничения, наложени в цялата страна в опит да спрат разпространението на пандемията от COVID-19.
Според изявление на вътрешното министерство, първият атентатор-самоубиец се втурнал на пазара, твърдейки, че се чувства болен. След като тълпа от хора се събрали около него, той взривил експлозивите си.
Докато хората се стичали около жертвите, втори нападател се възползвал, за да порази повече хора и детонирал бомбата си, съобщи министерството.

Ислямска държава с нов терористичен акт, убиха 11 военни в Ирак "Ислямска държава" с нов терористичен акт, убиха 11 военни в Ирак
Атака на терористичната група "Ислямска държава" (ИД) срещу стражеви пост на запад от Багдад, управляван от подкрепяно от държавата мес...
Ирак обяви „Ислямска държава” за ликвидирана на територията на страната в края на 2017 г., но спящите му клетки продължават да работят, обикновено в пустинните зони на Ирак.

Източник: actualno.com