Групата хакери Anonymous публикува „тайни“, за които се твърди, че

...
Групата хакери Anonymous публикува „тайни“, за които се твърди, че
Коментари Харесай

РИА Новости: Anonymous публикува общодостъпни „тайни“

Групата хакери Anonymous разгласява „ секрети “, за които се твърди, че са откраднати от Банката на Русия. Те обаче се оказаха налични на уеб страницата на регулатора за отчитане на кредитни институции и отворена статистика за финансовите потоци и разнообразни браншове на стопанската система, написа в разбор на оповестените данни РИА Новости.

Миналата седмица хакери в Twitter оповестиха, че са хакнали сполучливо базата данни на Централната банка на Русия. Тогава се твърдеше, че повече от 35 000 секретни файла ще бъдат оповестени в границите на 48 часа. По-късно Банката на Русия отхвърли хакването на нейните осведомителни системи. Въпреки това в петък вечерта групата извърши опасността си, като разгласява „ приключване на 28 гигабайта данни от ЦБР “.

РИА Новости проверява дали има стопански " секрети " на Русия.

Общо групата е разгласила 10 папки с документи. Според разбора на организацията множеството от файловете, с дребни изключения, съдържат остаряла информация от преди 2018 година Файловете са показани на британски и съветски език. Всички документи, проучени от организацията от оповестения списък, са обществено налични на уеб страницата на Централната банка.

Повечето от оповестените документи са финансови доклади на банки, а някои кредитни институции, чиито доклади са архивирани, към този момент са изгубили лиценза си. Има и одиторски отчети и разнообразни пояснения за изказванията, които нормално се „ поднасят” към окончателния вид на документа. Документите в заглавието имат от една до четири числа, които най-често демонстрират регистрационния номер на банката, която има файла. Тази информация може да бъде получена на уебсайтовете на самите кредитни институции и на страниците на банките на уеб страницата на Централната банка.

Базите данни съдържат и файлове под формата на таблици с разнообразни форми на банкова отчетност по RAS, които бяха оповестени в общественото пространство преди решението на Централната банка да ги „ закрие “, като се стартира с информация за февруари. Тези доклади на кредитните институции обаче от 1 февруари към момента са налични на уеб страницата на регулатора. Публикуваната база данни съдържа и остарели данни за притежатели на банки - най-актуалните файлове са датирани през есента на 2018 година В същото време Централната банка през март 2022 година скри информация за притежателите на финансови организации. Има и разнообразни регистри на финансови институции и осведомителни известия на регулатора.

Базите данни съдържат голям брой документи с икономическа статистика за разнообразни интервали от време. Има данни за интернационалните запаси, трансгранични парични преводи, директни задгранични вложения, платежен баланс, експортно-вносни покупко-продажби и така нататък Най-„ пресните “ документи от тази група са с дата 1 октомври 2021 година Имената на документите съдържат съкратеното име на финансовия знак и датата. Тази информация за проучване в по-систематична форма е налична на уеб страницата на Централната банка в раздела „ статистика “ на съветски и британски език.

Някои от " txt " документи съдържат HTML кодове, които се употребяват за планиране на уеб страници. Вероятно тези файлове са получени посредством прекопирване на отворените кодове на създаването на уеб страницата, само че не е допустимо да се откри кой уебсайт е. Има и няколко фотоси: най-често това са екранни фотоси на обособени фрагменти от уеб страницата на Централната банка - номера, заглавия на документи или елементи от интерактивно показване на статистически данни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР