Групата ЕНЕРГО-ПРО се позиционира като компания със стратегическо значение за

...
Групата ЕНЕРГО-ПРО се позиционира като компания със стратегическо значение за
Коментари Харесай

Над 100 инвеститора участват в облигационната емисия на ЕНЕРГО-ПРО, водена от J.P.Morgan и Citi

Групата ЕНЕРГО-ПРО се нарежда като компания със стратегическо значение за енергийните пазари в Черноморския район

Над 100 вложителя, измежду които интернационалните финансови институции, банки, пенсионни и капиталови фондове и асет мениджъри, взеха присъединяване в облигационната емисия на ЕНЕРГО-ПРО, сполучливо осъществена взаимно от J.P.Morgan и Citi на 30 ноември 2017 година



ЕНЕРГО-ПРО се нарежда като компания от огромна стратегическа значимост за районния енергиен пазар, разполагайки с разнородни бизнеси, географски диверсифицирани в България, Грузия и Турция, с висок % на постоянни доходи от контролирани действия.



ЕНЕРГО-ПРО дебютира на интернационалните пазари на дългови бумаги, възползвайки се от удобните пазарни условия. С това групата увеличи своята финансова еластичност и мина към централизиран модел на финансиране.

 

Високият интерес към емисията, която бе презаписана 2.2. пъти и генерира поръчки за над 800 милиона евро, е индикативен за триумфа на транзакцията.

 

53% от вложителите са асет мениджъри, 17% - интернационалните финансови институции, 16% - банки, 11% - пенсионни и капиталови фондове.

 

Най-голям дял от вложителите - 36%  са от Англия, 15% са от Австрия и Германия, други 15% са разпределени в Западна Европа, Централна и Източна Европа и Общността на самостоятелните страни, и 15% са от други западноевропейски страни.

 

Отчитайки засиленото търсене и високото качество на вложителите в облигационната емисия, ENERGO-PRO реши да усили размера на облигацията в процеса на договарянията от 350 милиона евро на 370 милиона евро.

 

 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР