Група японски учени от Университета в Йокохама съобщават, че 69%

...
Група японски учени от Университета в Йокохама съобщават, че 69%
Коментари Харесай

Учени: Прекаралите COVID-19 може да нямат антитела срещу нови щамове след шест месеца

Група японски учени от Университета в Йокохама оповестяват, че 69% от асимптоматичните или пациентите, които са боледували от COVID-19 в границите на шест месеца след инфекцията няма да имат антитела към южноафриканския вариант и отбрана на 75% към индийския, оповестява япоснаката осведомителна организация Kyodo.

В изследването са взели участие 250 души на възраст от 21 до 78 години. Тези хора са се разболели от ковид сред февруари и април предходната година. В същото време 97% от тези, които са прекарали леко болестта, са имали задоволително количество антитела шест месеца след излекуването, а 96% - година по-късно. При тези, които са претърпели вируса в тежка форма, тази цифра доближава 100%.

Въпреки това, както демонстрира изследването, тази отбрана не е ефикасна против нови мутирали варианти. Така че, както означават учените, 69% от асимптоматичните или леките пациенти няма да имат антитела към южноафриканския вариант в границите на шест месеца след инфекцията и 75% отбрана от индийския. Ситуацията е още по-лоша с бразилския и английския вид на вируса - единствено 19% и 15% от хората, надлежно, остават устойчиви на тях.

При тези, които са имали тежко или умерено заболяване, антителата към вариантите остават на почти същото равнище като към истинския вирус. По този метод японски учени считат, че проучването демонстрира нуждата от имунизация в лицето на разпространяването на нови варианти. Особено съгласно тях си коства да се обърне внимание на младежите, които в по-голямата си част нямат признаци при положение на зараза.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР