Група външни съветници към американската Агенция за контрол на храните

...
Група външни съветници към американската Агенция за контрол на храните
Коментари Харесай

Консултативният съвет на американската FDA гласува в полза на ваксината на Pfizer

Група външни съветници към американската Агенция за надзор на храните и медикаментите (FDA) одобри с огромно болшинство рекомендация да се разреши по ускорена процедура потреблението на имунизацията против ковид на Pfizer, предадоха международните организации.

Вотът дава зелена светлина на организацията да позволи използването на имунизацията в Съединени американски щати, където коронавирусът към този момент лиши живота на над 285 000 души. Очаква се разрешението да бъде обещано през идните дни.

Панелът гласоподава със 17 гласа " за " при 4 " срещу ", че известните изгоди от използването на имунизацията, създадена от Pfizer и немската компания BioNTech, надвиват над рисковете при лица на и над 16 години. Един от членовете на групата се въздържа от гласоподаване, добавя Ройтерс.
Полезна ли ви беше тази публикация? Ще се радваме, в случай че подкрепите електронното издание Mediapool.bg, с цел да може и отсега нататък да разчитате на самостоятелна, професионална и почтена осведомително - аналитична медия.
Абонирайте се за най-важните вести, разбори и мнения на събития от деня. Бюлетинът се изпраща до електронния Ви адрес всеки ден в 18:00 часа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР