Група учени от Япония откри нов вирус, който много наподобява

...
Група учени от Япония откри нов вирус, който много наподобява
Коментари Харесай

Група учени от Япония откри нов вирус, тревожно сходен с COVID-19

Група учени от Япония откри нов вирус, който доста прилича варианта, пораждащ COVID-19. Все отново учените успокояват, че този вирус не се предава по хората.

Местни медии осведомят, че откриватели от университета в Токио са разкрили новия вирус в екскрементите на прилепи, които населяват другите пещери в Страната на изгряващото слънце.

След задълбочено изследване учените открили, че става въпрос за вирус, който е доста подобен с SARS-CoV-2 поради варианта, който носи и самият ковид. Нещо повече – 81,5% от състава му съответствува с вируса от Ухан.

За благополучие учените споделят мнението, че новият вирус може да се предава само сред животните, заради което не съставлява заплаха за индивида, макар че проучванията не престават и в този миг, с цел да се удостовери тезата им с безспорна сигурност.

Нашите проучвания върху новия вирус ще продължат. Разбираме каква е обстановката, заради което действаме много по-бързо от нормалното, разяснява пред японските медии проф. Шин Мураками от университета в Токио.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР