Група руски бойци, които се бият на страната на Украйна,

...
Група руски бойци, които се бият на страната на Украйна,
Коментари Харесай

Проукраински руски бойци призовават „Вагнер“ да си отмъсти за смъртта на Пригожин

Група съветски бойци, които се бият на страната на Украйна, приканиха частната военна компания „ Вагнер “ да премине на тяхна страна и да се причисли към тях, с цел да си отмъсти за гибелта на създателя на „ Вагнер “ Евгений Пригожин и на командира на силите на наемническата формация Дмитрий Уткин, предава Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Сега сте изправени пред сериозен избор – може да останете на страната на съветското министерство на защитата и да служите като кучета пазачи на екзекуторите на вашите командири или да потърсите възмездие “, сподели в публикувано нощес видеообръщение командващият Руския доброволчески корпус (РДК) Денис Капустин. „ За да си отмъстите, би трябвало да преминете на украинска страна “, добави той.

Самолетната злополука, при която почина Пригожин, стана едвам два месеца след несполучливия протест на „ Вагнер “ против управлението на съветската войска, при който наемниците поеха контрола на щаба на съветските сили в Ростов на Дон и стигнаха на 200 километра от Москва, преди да се откажат от желанията си да стигнат до съветската столица с посредничеството на беларуския президент Александър Лукашенко, отбелязва Ройтерс.

Командирът на РДК, Капустин, който е крайнодесен руснак, сътвори въоръжената си формация преди една година. РДК се бие на страната на украинските сили и разгласи, че стои зад няколко офанзиви против съветски гранични райони.

„ Нека приключим с кървавата месомелачка на специфичната военна интервенция “, съобщи Капустин в обръщението си към бойците на „ Вагнер “

„ След това ще тръгнем към Москва и този път няма да спрем на 200 км от московското околовръстно шосе, а ще стигнем до край “, закани се той.

 

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР