Група P.I.F. с коледно турне, нов басист и концерт на

...
Група P.I.F. с коледно турне, нов басист и концерт на
Коментари Харесай

Група P.I.F. с коледно турне, нов басист и концерт на две сцени

Група P.I.F. с коледно турне, нов басист и концерт на две подиуми
С концерт на две подиуми група P.I.F. ще зарадват своите почитатели на 7 декември в столичния клуб City Stage. На сцените, музикантите ще изпълнят свои облачни и слънчеви песни като „ Приказка “, „ Невидимо дете “, „ Юли", анонсира пред БГНЕС музикантът и вокалист на групата Димо Стоянов.

„ Ще свирим на едната и на другата сцена, естествено, по друг метод. Разделили сме частите на облачни и слънчеви. На огромната сцена ще свирим облачните песни, които подготвят мултимедия, компютри и особено осветяване, а на дребната сцена ще свирим така наречен слънчеви части като „ Колело “, „ Вали “, „ Цялото небе “. Това са песни, които ще бъдат изсвирени в жанр „ Бийтълс" – чисто, непосредствено, китарата в усилвателя... бам, вземи този рокендрол", сподели Димо.

„ Интересното е, че също по този начин издаваме двоен диск, който самият концерт го промотира. Той също е разграничен на облачни и слънчеви части, по тази причина е и двоен диска “, добави китаристът на групата Иван Велков.

Издаването на диска е предизвикано от феновете им, които търсят песните, издадени през последните години и събрани в петте им албума, тъй като на никое място ги няма, посочи вокалът на групата. „ Дискът съдържа 15 облачни части и 13 слънчеви “, добави Димо. Песента „ Вали “ попада в селекцията със слънчеви песни, защото мелодията е радостна, само че P.I.F. снимат клипа ѝ в огромен проливен дъжд, а тогава имали потребност от 1 час слънце, само че не им се получило.

Димо сподели още, че групата се е разделила със своя басист, след 4-5 години взаимна работа поради несходство и към този момент има нов. Това е Христо Михалков. „ Харесах го преди една година. Тогава свиреше в една тайфа и го чаках да се освободи. Той свиреше в разнообразни планове, свирил е с Ирина Флорин, Рут Колева, Ангел Ковачев, Ража и други, само че най-важното е, че е човек на изкуството “, разяснява Димо.

Китаристът на групата Иван Велков разгласи, че през декември групата потегля на Коледно турне. На 25.12 ще бъдат във Велико Търново, на 26.12 – Плевен, 27.12 – Варна, 28.12 – Бургас, 29.12 – Пловдив, а на 30 и 31.12 в София. В последния ден на тази година P.I.F. ще свирят в клуб „ Терминал 1 “, където дружно с феновете си ще влязат в новата 2019 година.

Догодина групата може да бъде забелязана в спектакъл "Азарян", където ще изнесе моноспектакъла „ Кой прибира заран звездите ”. Димо Стоянов е в основната роля, текстът е на Здрава Каменова, режисьор е Мария Банова, а на сцената свири група P.I.F.

"Това е едно зрелище, което е изпълнено със себеопознаване и със смехории, които те карат да се замислиш, а от време на време даже да пуснеш сълза “, сподели в умозаключение музикантът. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР