Група от около 300 мигранти потегли пеша в събота от

...
Група от около 300 мигранти потегли пеша в събота от
Коментари Харесай

Нов керван с мигранти потегли от Салвадор за САЩ

Група от към 300 мигранти потегли пешком в събота от столицата на Салвадор по посока границата с Гватемала. Крайната цел на множеството е да доближи Съединени американски щати, с цел да реализира своята " Американска фантазия ".

 © Българска телеграфна агенция
Мигрантите, съвсем извънредно млади мъже, са въодушевени от доста по-многолюдния кортеж, който потегли от Хондурас и към този момент се намира в Мексико, наоколо до границата със Съединени американски щати. Новият кортеж не обръща внимание на предизвестията на салвадорските управляващи, които в петък предизвестиха популацията, че по този метод излагат живота си на заплаха.

По данни на Организация на обединените нации предходният кортеж, който потегли от Хондурас, мина през Гватемала и сега се намира на територията на Мексико, към този момент се състои от над 7000 души.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заплаши да употребява армията, с цел да спре мигрантите, преди да преминат границата.

Керванът е съпровождан от полиция, която ще " подсигурява сигурността " на участниците в марша до границата с Гватемала.

Около 2,5 млн. салвадорци живеят в Съединени американски щати при 6,2 млн. в Салвадор. Миналата година те са изпратили повече от 5 милиарда $ на роднините си в Централна Америка, което е близо 16% от Брутният вътрешен продукт на Салвадор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР