Група от адвокати, представляващи 35 американски щата се намесиха в

...
Група от адвокати, представляващи 35 американски щата се намесиха в
Коментари Харесай

35 американски щата защитиха Epic в битката им с Apple

Група от юристи, представляващи 35 американски щата се намесиха в процеса по обжалване на решението от септември предходната година, когато арбитър реши дефинитивно, че Apple не съставляват монопол с политиките си в App Store – главното обвиняване на Epic Games в борбата им с Apple.

Въпросните щати застават на страната на Epic, като са завели и антитръстово дело към компанията, предава Reuters. Според общо изказване Apple са оказвали и оказват отрицателно въздействие над разработчиците на приложения и милиони елементарни жители, защото не престават да слагат монопол над дистрибуцията на мобилни приложения и решенията за разплащане в приложенията за iPhone. Освен това, в обвиняването си, те декларират, че компанията сковава честната конкуренция и натрупа облаги от антиконкурентните си практики в мултимилиардна промишленост, каквато е тази на мобилните приложения. Заедно с тях, в настрана изказване, за което оповестява Bloomberg, американското правосъдно министерство е декларирало, че решението по делото сред Apple и Epic Games е компрометирано, поради това, че някои основополагащи положения в така наречен „Закон Шърман“ са били неправилно приложени в хода на делото.

„Окръжният съд е направил няколко правни неточности, които могат да застрашат осъществяването на антитръстовото законодателство, изключително в отношението му към цифровата икономика“, цитират Bloomberg министерството. Макар и актуалната вест да се явява сериозен удар по упоритостите на Apple за доминация в iOS стопанската система, от компанията демонстрираха самообладание, заявявайки, че са оптимистично настроени и чакат първичното решение на съда да бъде доказано при идното обжалване.

През септември предходната година, арбитър Гонзалес Роджърс във финалната борба сред двете компании, отсъждайки в интерес на Epic Games при единствено едно от десетте обвинявания на основателите на Fortnite към Apple. Съдът отсъди, че Epic са нарушили съглашението си с Apple и отреди компанията да заплати 30% от всички доходи, които са били събрани от iOS версията на Fortnite от август 2020 до излизане на въпросното решение. Скоро по-късно Epic обявиха, че ще апелират, до момента в който от Apple обявиха, че няма да позволен още веднъж играта в App Store, до момента в който Epic не извърши решението на съда.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР