Група от 15 португалски младежи на възраст между 18 и

...
Група от 15 португалски младежи на възраст между 18 и
Коментари Харесай

Млади португалски специалисти по туризъм стажуват в Златогра...

Група от 15 португалски младежи на възраст сред 18 и 21 години са на 3-седмичен стаж в Златоград (от 3.07. до 23.07.) по стратегия „ Еразъм+ “, бранш „ Професионално обучение и образование “ в границите на план “The Challenges for Innovation and Sustainability in Tourism “.

Българският сътрудник в плана е Сдружение „ Център за развиване и поддръжка на бизнеса “ със седалище в град Варна и клон в град Златоград.

13 от участниците са в финален курс от професионално образование по специалността „ Рецепционист “ и практикуват на заменен режим в хотел „ Аква Спа Златоград “, хотел „ Кристал “ и на рецепцията на Етнографския ареален комплекс в Златоград. Освен работа на рецепция, младежите имат за задания да реализират контакти с задгранични туроператори (румънски и гръцки), да записват хотелите в задгранични туристически платформи, да създадат флаери на британски език и къси видео клипове за промотиране на хотелите и забележителностите на Златоград пред задгранични посетители.

Трима от младежите са приключили специалността „ Екологичен и селски туризъм “ и практикуват в Къща за посетители „ Топалови “, където са ангажирани с изработката на фейсбук страница, озаглавена Destination Zlatograd @destinationzlatograd за промотиране на Златоград, локалните забележителности, занаяти, кухня и всичко, което тях като чужденци ги впечатлява, за постигане до нови целеви групи.

След 6 часовия работен ден, учениците са заети с изучване на български език и рационализиране на британския език в специалността.

Програмата включва и културни действия. Групата към този момент посети храмовия празник на параклиса „ Св. Неделя “ край Златоград, срещна се с възрожденската архитектура, съхранените занаяти и културни обичаи на Златоград. Предстои посещаване на Перперикон, пещерата „ Ухловица “ и Агушеви конаци.

Практиката ще приключи с издаване на документи Европас подвижност на участниците, документ за езиково образование и референции от работодателите, оповестиха от Сдружение „ Център за развиване и поддръжка на бизнеса “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР