Група младежи окачиха транспаранти над северната част на тунела в

...
Група младежи окачиха транспаранти над северната част на тунела в
Коментари Харесай

Окачиха плакати над тунела в Пловдив в подкрепа на грък

Група младежи окачиха транспаранти над северната част на тунела в неделния следобяд в Пловдив, видя репортерът. „ Свобода за Харис Мантцуридис” и „ Политически пандизчия на гръцката държава”, гласят надписите на белите платна.

„ На 13-ти октомври Харис беше обкръжен пред дома си от полиция с предтекста, че поради анонимно позвъняване е обвинен в обир. Докато го качват в патрулката, макар че е към този момент с белезници на ръцете, ченгетата го бият и душат пред очите на две-годишния му наследник, приятелката му и възмутените съседи”, обясниха пред кореспондент на Марица младежите. „ Полицията за следващ път изфабрикува доказателства, с цел да натопи политически деятел. Единственото доказателство съгласно тях е ДНК разбора, открита на преносим предмет на мястото на престъплението през 2018-та”, разясниха те.

На въпрос за какво са сигурни, че индивидът, който пазят, не е направил закононарушение, откакто има ДНК, обясниха:

„ ДНК единствено по себе си не може да бъде надеждно доказателство, тъй като даже когато една проба е изцяло разпозната с даден човек, прехвърлянето на тази проба е научно потвърдено като трагично елементарно. Следователно е ясно, че съществуването на ДНК на едно място не допуска наличието на индивида там. Освен това в случаите, когато деятелите са преследвани, тъй като са неуместни на ръководещите, доказателствата са най-вече смеси от ДНК от двама или повече хора, което в основата си значи безчет евентуални комбинации, от които елементарно могат да се получат голям брой видове ДНК.”

Според младежите, незабавно откакто Мантцуридис бива заключен, той получава паник офанзива, за което е изместен в психиатрията. В края на декември предходната година той е подложен в изолатор под безчовечен условия, даже стъклата на прозорците били счупени. Оправданието за това било ковид, макар, че обвиненият не е тестван позитивно.



Искаме неотложно освобождение на нашия другар Харис Мантцуридис, до момента в който почтен лежи, отговорните са на свобода”, с пламък в очите, обясниха деятелите.

Не пожелаха да кажат имената си, нито да се снимат.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР