Група майки от родопското село Смилян направиха днес мирно шествие

...
Група майки от родопското село Смилян направиха днес мирно шествие
Коментари Харесай

Децата нямат спирачки: Майки от Смилян искат повече легнали полицаи

Група майки от родопското село Смилян направиха през днешния ден спокойно шествие с искане за построяването на тротоар и повдигнати неравности за ограничение на скоростта. Те изминаха близо 2 километра от квартала им до центъра на селото, с цел да показват по какъв начин децата им всеки ден отиват на учебно заведение, вървейки по пътя. Шосето през квартала е част от републиканската пътна мрежа в посока Рудозем и трафикът е претрупан. Затова хората желаят тротоар и " легнали служители на реда ", които да лимитират скоростта на преминаващите коли. Изграждането на тротоара в действителност към този момент е почнало и до 20 дни той ще бъде подготвен. На платното на три места ще бъдат сложени неравности. Това даде обещание кметът на община Смолян Николай Мелемов, който се срещна с протестиращите

С каква скорост карат там водачите?
" 70, 80, има случаи изпреварват с 90, снимаме доста постоянно клипове, които се опитваме да
изпратим, които някак си изчезват ", споделя Моника Беделева - майка.



" С това си деяние ние се борим за тези неща. Виждаме сега, че е тръгнало да се прави тротоар, чакаме " легнали служители на реда " да се създадат такива непрекъснати, чакаме подпомагане и за камера, която да лимитира непрекъснато скоростта, дали сме време, дадоха обещание ни 20 дни и ние ще изчакаме да забележим за тези 20 дни дали ще си изпълнят обещанията или още веднъж ще ни замажат очите ", сподели Адриана Селинска - майка.

" Доволни да, от това което чухме, да, само че до момента в който не забележим резултатите няма по какъв начин да бъдем на 100 % сигурни ", безапелационна е Лариса Евтимова - майка.




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР