Група Ла Туна от Университета от Алкала де Енарес, Мадрид,

...
Група Ла Туна от Университета от Алкала де Енарес, Мадрид,
Коментари Харесай

Испанците от „Ла Туна“ с безплатен концерт в Пловдив

Група " Ла Туна " от Университета от Алкала де Енарес, Мадрид, Испания формирана от 27 музиканта, ще изнесе безвъзмезден концерт за пловдивчани и посетители на града в деня на Празника на Пловдив - 6 септември.

Испанците идват за повторно в града под тепетата. Първият беше през юли 2017 година, когато те изнесоха безвъзмезден концерт на сцената пред общината, като преди този момент направиха извънредно атрактивно и занимателно шествие по Главната улица на Пловдив. На идващия ден, по време на разходката им в Стария град с екскурзовод, обезпечен от Община Пловдив, те пяха на всички подобаващи места по маршрута, вършиха серенади и включваха в осъществяванията си публиката за наслада на многочислените туристи.

Концертът на " Ла Туна " от Университета от Алкала де Енарес в Пловдив на 6 септември е на Римския стадион с начало 18.30 часа.

" Ла Туна " от Университета от Алкала Де Енарес е институция с пет вековна история, участваща интензивно в живота на Алкала де Енарес (Мадрид) и на нейното нематериално завещание. " Ла Туна " е съдружие с нестопанска цел, което изнася безвъзмездни концерти по целия свят. Асоциацията е учредена още при основаването на Университета в Алкала, през XV век, и от нея са произлезли персони като Франсиско де Кеведо и Лопе де Вега.

Традицията е основана от студенти, познати като сописти ( от испански sopa в превод „ чорба " ) - студенти от непретенциозен генезис и без запаси, които употребяват музиката като метод да получат купа чорба в ханове и таверни.

Една от главните цели на " Ла Туна " е да поддържа вековната традиция посредством музиката, известния фолклор и изключително „ оживлението " и „ насладата ". По време на турнетата си, групата разпространява испанския обичай, просвета и фолклор, изнася концерти, прави шествия, извършва серенади, като включва по занимателен метод публиката.

С богатия си репертоар, те са взели участие във фестивали на 5 континента. Изнасяли са концерти в Хонконг, Ню Йорк, Мексико, Перу, Боливия, Венецуела, Куба, Токио, Буенос Айрес, Москва, Италия, Бряг на слоновата кост, Берлин, островите Фиджи, Северна и Южна Америка, съвсем цяла Европа, пътували са неведнъж до Африка, Близкия Изток, Азия и Океания.

Всички разноски по пътуването са финансирани от разнообразни публични органи от Испания, както и благодарение на български компании. Община Пловдив - хазаин на концерта също оказа помощ в логистиката на проявата, предоставяйки за повторно сцена с ВХОД СВОБОДЕН.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР