Група кораби от Военноморските сили на Република Турция ще бъде

...
Група кораби от Военноморските сили на Република Турция ще бъде
Коментари Харесай

Турски кораби и подводница идват във Варна за учение

Група кораби от Военноморските сили на Република Турция ще бъде на посещаване във Варна от през днешния ден до 2 април.

Подводница " Иньоню " (TCG I. Inonu) с пълководец капитан ІІ сан Ерсой Акджа (CDR Ersoy Akca), патрулен транспортен съд " Текирдаг " (TCG Tekirdag) с пълководец капитан-лейтенант Емре Гьочмен (LT Emre Gocmen) и помощен транспортен съд " Даръджа " (TCG Darica) с пълководец капитан-лейтенант Мустафа Джомук (LT Mustafa Comuk) са част от участниците в годишното обучение " Морска звезда-2018 ", в което се включват сили и средства от турските военноморски и военновъздушни сили, както и кораби от бреговата защита. Командир на групата кораби е капитан І сан Гьокхан Гьок.

Целта на учението, провеждащо се в акваториите на Черно и Мраморно море, е да усъвършенства оперативния потенциал на участващите сили, да развие военната им подготвеност и да способства за морската сигурност в Черно море. Като част от програмата на учението са планувани визити на обособени групи кораби в пристанища в Грузия, Русия, Украйна, Румъния и България.

Днес командирът на групата, съпроводен от командирите на кораби, ще се срещне с регионалния шеф на Варненска област, с кмета на Община Варна и с командира на Пункт за базиране Варна.

На 31 март, събота, от 10:00 до 12:00 часа и от 14:00 до 16:00 часа корабите, които ще са застанали на Морска гара, ще бъдат отворени за посещаване от жители и посетители на морската столица. При качването на корабите, на посетителите ще бъде осъществявана инспекция от органите на работа " Военна полиция ".

През същия ден група военнослужещи от екипажите на турските кораби ще посетят Добрич и ще поднесат венци на мемориалното военно гробище в града.

След отплаването си от Варна, на 2 април турските кораби ще проведат обучение от вида " PASSEX " взаимно с кораби от състава на флотилия бойни и спомагателни кораби на българските Военноморски сили.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР