Група компании от различни сектори, сред които са Unilever, Zurich,

...
Група компании от различни сектори, сред които са Unilever, Zurich,
Коментари Харесай

Компании призовават ЕС да забрани автомобилите с вътрешно горене от 2035 г.

Група компании от разнообразни браншове, измежду които са Unilever, Zurich, Sanofi, Uber и други, приканват Европейски Съюз да забрани продажбата на дизелови коли от 2035 година В намерено писмо, изпратено до евродепутати и министри, групата декларира, че сходно решение ще " даде началото на незабавно нужна систематична промяна и ще трансформира Европа в международен водач в една основна промишленост ". Подписалите сe компании прибавят, че макар че голям брой производители на коли са се заели с последователното унищожаване на моделите с мотори с вътрешно горене, " ние се нуждаем от европейските виновни лица, които да... подсигуряват, че изоставащите няма да забавят смяната на пазара ", оповестява Financial Times.

Призивът идва седмица откакто членовете на комисията по околна среда на Европейския парламент поддържаха периода до 2035 година, само че отхвърлиха въвеждане на по-строги междинни цели за автомобилните производители, работещи на територията на съюза. Окончателното гласоподаване от Европейския парламент за въглеродните цели, препоръчани предходната година от Европейска комисия, ще се организира идващия месец, а окончателните регулации ще бъдат контрактувани към края на годината.

Необичайната интервенция на компании, намиращи се отвън автомобилния бранш, в транспортната политика на Европейски Съюз се случва в миг, когато, че други браншове като химическата и минната промишленост би трябвало да играят по-голяма роля в електрическата промяна. Изпълнителният шеф на Volkswagen Херберт Дийс също по този начин непосредствено е подлагал на критика немските битови компании, в това число произвеждащите електрическа енергия от въглища RWE и Uniper, за това, че не вършат задоволително за декарбонизиране на силата.
Реклама
Някои производители, в това число Ford и Volvo, които са подписали писмото, проведено от неправителствената организация Transport & Environment, са се заели да спрат да продават коли с мотори с вътрешно горене в Европа преди 2035 година Някои по-големи производители като Volkswagen и BMW към момента не са показали период за изцяло унищожаване на моделите с вътрешно горене, а автомобилната промишлеността като цяло лобира за облекчение на препоръчаните разпореждания.
Предизвикателни цели
В отговор на миналогодишното предложение на Брюксел Европейската асоциация на автомобилните производители прикани Европейски Съюз " да се концентрира върху нововъведенията, а не да задължава или на процедура да не разрешава избрана технология ", и назова междинните цели " доста предизвикателни ". Clepa, която съставлява европейските снабдители на коли, предизвести, че възбраната от 2035 година може да докара до закриването на половин милион работни места в целия съюз.

Ръководители от промишлеността като Оливър Ципсе от BMW подчертаха, че по-нататъшните обществени вложения са причина за реализиране на задачата. " Ако инфраструктурата за зареждане не се развива задоволително бързо, тогава няма да е изпълнимо ", сподели Ципсе предишния месец.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Транспорт
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР