Група изследователи от Австралийския национален университет установиха, че яденето на

...
Група изследователи от Австралийския национален университет установиха, че яденето на
Коментари Харесай

Пържолата и хамбургерите са като марихуана за мозъка

Група откриватели от Австралийския народен университет откриха, че яденето на бърза храна способства за преждевременното стареене на мозъка. Констатациите на учените са показани в прессъобщение, оповестено на уеб страницата на списание „ MedicalXpress ”.

Нездравословното хранене и игнорирането на физическото натоварване на тялото, споделят откривателите, способстват за риска от развиване на диабет вид 2 и нарушават когнитивните функционалности, което от своя страна може да докара до деменция и недоразвитост на мозъка, заяви Агенция Франс Прес.

Лекарите настояват, че „ бързата храна ” визира имунитета. Увреждането от нездравословните хранителни привички става съвсем необратимо, когато човек доближи междинна възраст, акцентира изследването.

Най-добрият метод за попречване на преждевременното стареене на мозъка е вярното хранене. Изследователите предлагат бързото хранене да бъде изцяло изключено от диетата. Това се отнася най-много до хамбургерите, порцията пържени картофи и чашата сладка газирана напитка.

Диетолозите изследват посетителите на скъпи заведения за хранене и тези, посещаващи заведения за бързо хранене и стигат до заключението, че и в двата случая хората получават същото количество спомагателни калории, мазнини и други нездравословни детайли на храната, в сравнение с когато ядат домашна храна.

Преди това италианските алерголози откриха, че непрекъснатото ястие на „ бързи храни ” води до струпване в организма на специфични субстанции, които способстват за развиването на хранителни алергии. Това е изключително правилно за децата и може да изясни за какво всеки десети гражданин на развитите страни страда от сходни проблеми.

Освен това лекарите и експертите по хранене неотдавна откриха, че бързото хранене кара човек да не помни, че към този момент е ял и също по този начин способства за развиването на неплодородие измежду дамите, което съвсем удвоява вероятността от загуба на плодовитостта спрямо домашната храна.

Хамбургерите, пържолите и други западни ястия карат хората да преяждат, тъй като работят като марихуана на рецепторите в мозъка, които управляват енергийния баланс на тялото.<a href= " http://bgnes.com " target= " blank " ><font color=#0000ff> /БГНЕС</font></a>
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР