Група инвеститори в меме криптовалутата доджкойн заведоха иск срещу собственика

...
Група инвеститори в меме криптовалутата доджкойн заведоха иск срещу собственика
Коментари Харесай

Обвиниха Мъск в търговия с вътрешна информация

Група вложители в меме криптовалутата доджкойн заведоха иск против притежателя на Tesla Илън Мъск, обвинявайки го в търговия с вътрешна информация, която им е коствала милиарди долари, съобщи Ройтерс.

В подадения иск във Федералния съд в Манхатън вложителите настояват, че Мъск е употребявал постове в Twitter, платени онлайн инфлуенсъри, присъединяване си в ток шоу на Ен Би Си през 2021 година и други " обществени изяви ", с цел да насърчи търговията с доджкойни през няколко портфейла, които той и Tesla контролират.

Като образец за сходно въздействие вложителите показва продажбата през април на доджкойни на стойност 124 милиона $, откакто Мъск е сменил известното синьо лого на Twitter с употребеното от доджкойна лого с кучето Шиба ину, което е довело да скок на цената на криптовалутата с 30 на 100.

" Умишлено привличане на внимание, манипулиране на пазара и търговия с вътрешна информация " е разрешила на Мъск да измами вложителите и да популяризира себе си и своите компании, се показва в желае, представен от Българска телеграфна агенция.

Според инвеститорите Мъск целеустремено е повлиял на повишението на цената на доджкойна с 36 000% за последните две години, след което я е оставил да се срине. Адвокат на милиардера отхвърли коментар по обвиняванията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР