Група интелектуалци подготвя отмъщение със скандален хард проект за Национален

...
Група интелектуалци подготвя отмъщение със скандален хард проект за Национален
Коментари Харесай

МЪСТ в Lupa.bg: Изложба вкарва транс жени в Ада на Йеронимус Бош

Група интелектуалци приготвя възмездие със абсурден хард план за Национален фонд „ Култура” – провокативна транс галерия по „ Ада “ на Йеронимус Бош, научи Lupa.bg от един от създателите на концепцията, към този момент поискал анонимност.



Картината е дясната трета част от най-известния триптих на художника от Херцогство Брабант „ Градината на земните удоволствия”.

„ Смятаме да поканим същите транс дами, в действителност биологични мъже, които вземат участие и в изложбата „ Другите Българки”. В експозицията „ модели” с имена като Данита Мейсън, Иванова Емили, Жулиета Интергалактика, Лайла Аградо, Маги Пападополова, Наташа Рич, Ребека Тайгър Кеш и Мелиса Рангелова подменят дамите в фалшификати на някои от великите картини на Владимир Димитров – Майстора”, напомни източникът на Lupa.bg.

По думите му въпросните мъже, които се стремят да се трансфорат в дами, ще бъдат поканени във възстановка на третата част от „ Градината на земните удоволствия”, която е позната като „ Ада”.

Заедно с транс дамите покана за присъединяване ще получат и членовете на комисията на Национален фонд „ Култура” (НФК), отпуснали 10 000 лв. за тази подигравка с Майстора. „ Ще е прелестно да забележим галерия с фрагменти от картината на Йеронимус Бош, в които интелектуалките с мустаци и културтрегерите от НФК се мъчат в Ада с конфигурирани копия в дупетата.

По плана към този момент се работи, ще желаяме 10 000 лв. от фонда за тази гениална концепция и я трансформираме в реалност”, безапелационен бе информаторът на Lupa.bg.

„ Градината на земните удоволствия” на Йеронимус Бош е приключена през 1504 година и считана за най-известната му творба. Триптихът изобразява сътворението на Света и проникващия измежду хората грях. Понастоящем е изложен в музея Прадо в Мадрид, Испания.

Идеята за изложбата интелектуалците взели точно от „ Другите Българки”, която ще се открие точно на 8 март в така наречен пространство „ The Steps” в центъра на София от Михаил Вучков.

Съвсем инцидентно така наречен галерия с долнопробни ментета - фалшификати на картини на Владимир Димитров-Майстора, съответствува с честването на 140 години от рождението на гения.

Също по този начин „ случайно” се оказа, че страната посредством Национален фонд „ Култура” е финансирала модерното „ изкуство” със скромна дотация от 10 000 лв. (вместо поисканите двойно повече).

Председател на комисията на Национален фонд „ Култура” в категория „ Социално ангажирано изкуство” също по този начин инцидентно е Симеон Василев, който по малките екрани изрично изрази поддръжката си за плана и изясни процеса, през който минава всяко едно предложение към Национален Фонд “Култура”.

И още по-случайно: същият този Симеон Василев е съучредител на фондацията GLAS (Gays and Lesbians Accepted in Society, която се е декларирала, че работи за тъждество и приемане на ЛГБТ хората в България).

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР