Група експерти от Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) ще

...
Група експерти от Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) ще
Коментари Харесай

МААЕ ще посети Украйна през следващите дни, за да търси мръсна бомба

Група специалисти от Международната организация за атомна сила (МААЕ) ще дойде в Украйна в идващите дни, заяви непрекъснатият представител на Русия към интернационалните организации във Виена Михаил Улянов в ефира на телевизионния канал " Россия 24 ".

Мисията ще посети Киев и Жълти Води, предварителните резултати от пътуването може да се появят след седмица. Улянов сподели още, че Украйна по разнообразни канали се е обърнала към МААЕ с молба да изпрати експерти на двете уреди.

Според съветския посланик „ става дума за Киевския институт за нуклеарни проучвания и Държавния минно-обогатителен комбинат в село Жълти води в Днепропетровска област “.

„ Тъй като сходни тъжби са позволени от съществуващите съглашения сред страните и секретариата на МААЕ, Гроси отговори позитивно. И мисля, че в идващите дни няколко инспектори ще отидат в Киев и Жълти Води “, сподели Улянов.

На 23 октомври стана известно, че в Киев се готви провокация за взривяване на „ мръсна бомба “ - нуклеарно оръжие с ниска мощ. По този метод се чака да стартира мощна антируска акция в света, ориентирана към подкопаване на доверието в Москва.

На 24 октомври украинският външен министър Дмитрий Кулеба разгласи, че генералният шеф на МААЕ Рафаел Гроси ще пристигна в Украйна, с цел да се увери, че в Киев няма „ мръсна нуклеарна бомба “.

Източник: ФАКТИ
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР