Група членове и симпатизанти на Гръцката комунистическа партия (ГКП) се

...
Група членове и симпатизанти на Гръцката комунистическа партия (ГКП) се
Коментари Харесай

Мелета в Атина! Гръцки комунисти се опитаха да бутнат паметника на експрезидента на САЩ Хари Труман

Група членове и симпатизанти на Гръцката комунистическа партия (ГКП) се пробваха да бутнат монумент на някогашния президент на Съединени американски щати Хари Труман в центъра на Атина.

Привържениците на крайнолевите хрумвания излязоха на проява в символ на митинг против ударите на американски, английски и френски военни против Сирия в нощта на 13 против 14 април. Част от участниците в акцията се пробваха да съборят статуята, издигната в памет на политика, управлявал Америка от 1945 до 1953 година и дал зелена светлина за приемането на европейската страна в НАТО.

Охраняващите събитието служители на реда се намесиха със мощ и регионът се трансформира в полесражение. Лидерът на ГКП Димитрис Куцумбас съобщи, че на територията на страната Съединени американски щати са разположили атомно оръжие.

" Правителството на Алексис Ципрас още веднъж клекна пред господарите си от Съединени американски щати и разреши на наша земя да има оръжие за всеобщо заличаване ", съобщи той. Външният министър на Атина Никос Коциас отхвърли изказванията на комуниста.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР