Група американски конгресмени изпратиха писмо до Нобеловия комитет. В нето

...
Група американски конгресмени изпратиха писмо до Нобеловия комитет. В нето
Коментари Харесай

Тръмп протяга ръка към Нобеловата награда за мир

Група американски конгресмени изпратиха писмо до Нобеловия комитет. В нето те желаят президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп да бъде номиниран за Нобелова премия за мир за 2019 година за напъните си да бъде комплициран завършек на рецесията на Корейския полуостров, да бъде отстранено нуклеарното оръжие в района и да бъде реализиран мир в него, съобщи ТАСС.

Текстът на посланието, подписано от 13 членове на Конгреса, беше оповестен от кабинета на конгресмена Люк Месър. В него се отбелязва, че откогато е заел поста, Тръмп неуморно е работил за оказване на оптимален напън над Северна Корея, с цел да приключи оръжейната си стратегия и да се стигне до мир в района.

"Неговата администрация сполучливо сплоти международната общност, в това число Китай, с цел да вкара най-успешните интернационалните наказания против Пхенян в историята ", означават конгресмените. Те акцентират, че глобите са разрушили стопанската система на Северна Корея, което значително е разрешило Пхенян да бъде доведен на масата за договаряния.



Тръмп към този момент беше номиниран за Нобелова премия за мир през 2018 година, за трета поредна година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР