Грозна е картината на пътищата в България - дори отвисоко

...
Грозна е картината на пътищата в България - дори отвисоко
Коментари Харесай

Кръпка до кръпка: ето така изглежда Северната тангента

Грозна е картината на пътищата в България - даже отвисоко всеки откраднат лев от автомагистралите се вижда. Трасетата, които всяка година взимат стотици жерви, са осеяни в кръпки и пукнатини, откакто за тях са били раздадени средства на „ свои “, с цел да строят по този метод и да забогатяват още повече по различен. Кадри от дрон демонстрират ясно по какъв начин наподобява Северната дъга, за която неотдавна за малко се разшумя поради изчезналия асфалт и до такава степен.

Ключовото трасе край София бе построено със 180 млн. лева еврофинансиране по Оперативна стратегия „ Регионално развиване “ 2007-2013 година Ако подробните разбори потвърдят липса на асфалт по цялото трасе, то с следствието на случая ще се заеме Европейската прокуратура.

Строителството на Северната скоростна дъга стартира в края на 2015 година и приключи през април 2016 година Дължина на сектора е 16,5 км и евентуално е най-бързо издигнатото трасе в историята ни. Скоростта на градежа е огромна горделивост за някогашният министър председател Бойко Борисов. Резултатът е повече от явен.







Кадрите, снимани с дрон на 22 март, демонстрират окаяния тип на Северната дъга

В началото на април служебният районен министър арх. Иван Шишков заяви, че по данни на Агенция пътна инфраструктура една трета от плътността на асфалта на тангентата липсва. От планувани 20 см дебелина на пътната настилка са изпълнени едвам 14 см при градежа, показва проба вид „ асфалтова ядка “.Последва арест на притежателя на „ Хидрострой “ Велико Желев, като първичната социална реакция бе с овации – „ Хидрострой “ е строил Тангентата и шефът му ще си понесе отговорността.

Оказа се, че карцерът е по сигнал на негов чиновник за побой и принуждаване да подписва документи с погрешно наличие, няма нищо общо с изчезналия асфалт. Впоследствие близкия до ГЕРБ Велико Желев беше пуснат от ареста под алегорична за него гаранция и заяви, че е наскърбен от нападките и възнамерява да изнесе бизнеса си от България..
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР